fbpx
Nieuws

Ook de privacy van burgers dient gerespecteerd te worden.

Een pasje hier en een klantenkaart daar, we kennen het allemaal wel. Heel handig voor kortingen en aanbiedingen. Maar hoe gaat de gever van deze kaart om met je gegevens? En waarom steeds die bonuskaart laten scannen als er geen bonussen zijn?

Met elke geregistreerde kaart die afgegeven is, kan men iemand zijn gedrag zien. Dus wat je koopt en waar je vaak komt en ben je gevoelig voor bepaalde aanbiedingen? Big Brother is watching you, maar wil je dat ook?

Zo werd ook de afvalpas van de gemeente Arnhem door de mangel gehaald in diverse procedures en zelfs laatst bij de voorzieningsrechter. (Zie: AP hoeft van rechter niet tegen Arnhemse afvalpas op te treden)

https://arnhemshart.nlAlhoewel de gemeente niets registreert, volgens de wethouder Ine van Burgsteden, gaan alle ondergrondse containers straks open zonder afvalpas. De wethouder wil daarmee de discussie omtrent de afvalpas en privacy beëindigen. Gesprekken met de leverancier van de software leverde niets op tot op heden en besloot het college om het dan maar op deze manier te doen.

Doordat men straks ook gewoon alle afval zonder pas kan dumpen in de ondergrondse containers bestaat de kans dat mensen zonder afvalpas hier ook gebruik van gaan maken. Wel zou op deze manier het illegale afval naast de containers wellicht nul moeten worden.

Hoelang dit zo blijft is onbekend, wellicht tot dat Diftar wordt ingevoerd. Of totdat de leverancier de software heeft aangepast. Wel heeft men gewoon de afvalpas nodig bij het afvalbrengstation. Hier wordt nog wel gecontroleerd of men bewoner van Arnhem is, en is men dus eigenlijk nog steeds geregistreerd.

Ondanks dat de gemeente Arnhem zegt geen gebruik te maken van de gegevens, blijft de vraag bestaan of deze gegevens ook wel steeds gewist worden?

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart