fbpx
Nieuws

Omgeving AKU-ensemble wordt groene ontmoetingsplek

Het AKU-ensemble en het omliggende gebied aan het Gele Rijders Plein krijgen een opknapbeurt. Het basisplan voor de restauratie van het kunstwerk en zijn omgeving is goedgekeurd door het college van de gemeente Arnhem. Dit basisplan vormt het uitgangspunt voor het uiteindelijke ontwerp. Het hele gebied wordt groener en klimaatbestendiger.

https://arnhemshart.nl/Het AKU-ensemble is een kunstwerk met een monumentale status. Het bestaat uit een bassin met fontein en een patio, maar is helaas in verval geraakt. In 2018 werd de oostzijde van het Gele Rijders Plein opgeknapt en vergroend. Lang was onduidelijk wat er zou gebeuren met de westzijde, waarvan ook het AKU-ensemble deel uitmaakt. De gemeenteraad gaf daarom eerder al opdracht tot restauratie van het monument en het opknappen van het aangrenzende gebied.

Klimaatbestendig
Het monument wordt gerestaureerd naar de oorspronkelijke staat en verdwenen elementen worden teruggebracht. Extra bomen en groen zorgen voor schaduw en verkoeling. Hemelwater wordt opgevangen en gebufferd. De patio krijgt winterharde beplanting en er komt energiezuinige verlichting. Dit alles maakt deze plek klimaatbestendiger en zorgt voor meer biodiversiteit. Er komen meer zitplaatsen en er worden speelobjecten geplaatst. Het ontwerp is op verschillende momenten afgestemd met diverse betrokken partijen.

Uitstekende ontmoetingsplek
De opknapbeurt van het AKU-ensemble en het aangrenzende gebied maakt het Gele Rijders Plein straks tot een uitstekende ontmoetingsplek. Bob Roelofs, wethouder Openbare Ruimte: ‘Hethttps://arnhemshart.nl/ moet een plein worden waar iedereen weer graag wil zijn. Waar je op een zonnige dag kunt genieten van de groene omgeving en van verschillende activiteiten. Ik kan niet wachten om het uiteindelijke resultaat te zien.’

ArnhemMail

ArnhemMail plaatst berichten van de gemeente Arnhem.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart