fbpx
Nieuws

Nog een nachtje slapen en dan is er een uitspraak!

Morgenvroeg om 10.15 uur is de uitspraak of de Gemeente Arnhem wel of niet het Filmhuis op het Kerkplein mag bouwen. Medio september dit jaar gingen diverse bewoners, ondernemers en Stadsschoon naar de Raad van State (RvS) om hun bezwaar toe te lichten. (Zie link: Gemeente even door het stof bij de RvS.) In een pittige zitting gingen zij de strijd aan tegen het voornemen om het Kerkplein te gaan bebouwen.

De RvS heeft in een bijna twee uur zitting de partijen gehoord en ook de aangedragen verweren gelezen. Aangezien het wel een zeer emotionele zitting was voor de bezwaarmakers putte zij al hoop toen het duidelijk werd dat de RvS waarschijnlijk 12 weken nodig had om tot een beslissing te komen. De bezwaarmakers kregen ook echt het gevoel dat zij in deze zaak enorm gehoord waren op de zitting.

Maar toch verbaasd waren ze allemaal dat er morgen al een uitspraak komt. Het nieuws ging dat ook als een lopend vuurtje rond en ook op de groepsapp van de marktmensen. De marktmensen zijn totaal niet blij met de verhuizing per 9 december a.s. naar De Markt. Vanaf begin werden er heftige gesprekken gevoerd en waren er vele handtekeningen en acties. Van daaruit is Vishandel C. Roosendaal op eigen voet verder gegaan tot aan de RvS.

Morgen is de eigenaar van Panino Mi Gusta jarig, zal het een verjaardagscadeau zijn of mag de Gemeente verder gaan met bouwen op het Kerkplein?

Om 10.15 uur zal de uitspraak on-line staan op: Uitspraak RvS.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart