fbpx

Nieuwe digitale informatieborden bushaltes

De digitale informatieborden bij bushaltes in Arnhem worden vervangen. De borden zijn namelijk verouderd. De eerste borden worden vanaf mei vervangen, maar de voorbereidende werkzaamheden starten al vanaf maandag 4 april 2022. Bushaltes in heel Overijssel, Flevoland en Gelderland krijgen nieuwe digitale informatieborden. Eind 2022 moet de vervangingsklus gereed zijn.

https://arnhemshart.nlBeter en energiezuinig
De nieuwe digitale informatieborden heten DRIS-displays (Dynamische Reis Informatie Systemen). Ze zijn moderner en duurzamer dan de oude. Op de digitale informatieborden staat hoe laat de bussen vertrekken. Ook staat er informatie op over vertragingen, omleidingen en alternatieve routes. Grote borden hebben LED-verlichting, zodat ze minder energie verbruiken. Kleine borden werken op een batterij die door zonnepanelen wordt opgeladen.

9292 app
Bij een aantal bushaltes wordt het oude digitale informatiebord weggehaald, maar komt er geen nieuwe terug. Dit is bij haltes waar weinig mensen gebruik van maken. Reizigers vinden de dienstregeling dan in het bushokje of aan de haltepaal bij de bushalte. De dienstregeling staat ook op www.OV9292.nl of in de 9292 app.

Storing melden met QR-code
Op de nieuwe digitale informatieborden zit een sticker met een QR-code. Deze code kun je scannen met je telefoon. Dan kom je op een website waarop je een storing kunt melden. Uw meldinghttps://arnhemshart.nl komt terecht bij de leverancier. Die lost de storing binnen 2 tot 5 dagen op. Als je wilt, laat de leverancier jou weten wanneer het probleem is opgelost. Door een storing door te geven, help je mee aan goed openbaar vervoer.

Meer informatie
Sinds 2011 werken de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel intensief samen op het gebied van openbaar vervoer. De provincie Overijssel is eindverantwoordelijk voor het vervangen van alle digitale informatieborden in Flevoland, Gelderland en Overijssel. Meer informatie kan men hier vinden.

Facebook commentaar:

ArnhemMail

ArnhemMail plaatst berichten van de gemeente Arnhem.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart