fbpx
Nieuws

Nieuwbouw op het Kerkplein met hamertje tik van start.

Afgelopen maandagmiddag heeft wethouder Gerrie Elfrink samen met de directie van Focus, de bouw gestart op het Kerkplein. Hier komt een Grand Café aan de zijde van de Bakkerstraat en aan de Turfstraatzijde het gedeelte dat Focus zal huren als filmtheater. Focus gaat het Grandcafé en het filmtheater als één geheel huren.

Met een glaasje en hapjes werden bewoners, relaties en genodigden goed verzorgd ontvangen door Panino Mi Gusta.

De bouw zal 10 maanden duren en is ontworpen door DP6 architectuurstudio uit Delft. Het geheel zal uit duurzame materialen gebouwd worden. Tevens zal het op de stadswarmte aangesloten worden, hiervoor is NUON al druk bezig om vanaf Camelot026 de leidingen te leggen. Het hemelwater gaat straks de nieuwe Sint Jansbeek in die er strak tegenaan komt te liggen.

BINX Smartility is de aannemer en een merk van WAM&VanDuren. Deze laatste heeft al een onderhoudscontract met de gemeente afgesloten voor al het gemeentelijke vastgoed vanaf 1 januari 2017.

In het ontwerp wordt de historische Torensteeg als trap van 4 meter breed teruggebracht. Vroeger was er op het Kerkplein een steeg die zo genoemd werd. Door deze brede houten trap wordt alles in tweeën gedeeld en blijft het zicht op de Eusebiuskerk in stand. “Focus op Eusebius!” was dan ook de belangrijkste criteria bij DP6.

In het filmtheater komen straks 5 zalen waar de eerste zaal op de begane grond met 130 stoelen de grootste wordt. Op de eerste verdieping komt een multifunctionele zaal met 104 stoelen die voor diverse doelstellingen gebruikt kan worden, zoals een lezing of een tentoonstelling. De tweede verdieping heeft 3 zalen met elk 50 stoelen.

https://arnhemshart.nlRechts naast de houten trap aan de voorzijde komt een dakterras waar men zonnig kan genieten. Hier kunnen eventueel ook films getoond worden. Maar ook andere openluchtvoorstellingen gaan gebruik maken van dit dakterras.

Om omwonenden op de hoogte te stellen van planningen en verdere ontwikkelingen zal het bouwbedrijf een Facebookpagina maken. Ook is er een website, waarop straks meer over de bouw komt. Zie Focus verhuist.

Rob van Duren van WAM&VanDuren, is het aanspreekpunt voor omwonenden in geval van overlast en vragen over de nieuwbouw. De bewoners krijgen hierover nog bericht. Ook Arnhems Hart heeft goede contacten  met hun in geval van vragen en zal tijdens de bouw ook weer foto’s maken van de voortgang.

Medio april 2018 zal ook gestart worden met het woonblok “De Martinus” aan de Eusebiuskerkzijde. Projectontwikkelaar KlokGroep uit Nijmegen gaat hier 13 stadswoningen realiseren. Elk met een eigen parkeerplaats op de binnenplaats. Zie De Martinus.

Op maandag 8 mei a.s. zal begonnen worden met de grondwerkzaamheden en het boren van gaten voor de fundering. Wat de nieuwe naam wordt voor het plein er voor, is nog niet bekend gemaakt. Het is al door de commissie geweest en het college…………wellicht wachten tot 9 maart 2018?

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart