fbpx
Nieuws

Museumpark: Nieuw stadspark tussen Onderlangs en Utrechtseweg.

https://arnhemshart.nlDe gemeente Arnhem gaat het gebied tussen Onderlangs en de Utrechtseweg flink op de schop nemen, de nieuwe naam voor het nieuwe gebied: Museumpark. Het park wordt een mix van inspiratie van hoe het groen een eeuw geleden was geregeld was en geeft ruimte aan studenten van ArtEZ en Museum Arnhem. In het park komt een nieuw kunstwerk van internationaal gerenommeerd kunstenaar Jennifer Tee.

Cathelijne Bouwkamp: “Arnhemmers zijn al eeuwen dol op het stuk tussen de Utrechtseweg en Onderlangs. Het uitzicht op de stad, de rivier en de Betuwe. De afgelopen decennia heeft dit stukhttps://arnhemshart.nl echter niet de aandacht gekregen wat het verdient. We vergroenen de afgelopen jaren de stad stevig en willen ook dat zoveel mogelijk mensen daarvan genieten. Met de renovatie van het museum en de renovatie van het park daar omheen zorgen we voor een betere verbinding tussen centrum, museum en rivier op een groene manier. ”

Rijke historie
Het park Onderlangs werd rond 1914 geïntroduceerd. In het park met de Engelse landschapsstijl was veel bos maar ook veel uitzichtplekken op de rivier en Meinerswijk. Veel bomenlanen en ruimte om langs de rivier te lopen. Door dit plan werd de bovenkant (bovenoever) verbonden met de onderkant (onderlangs) door middel van veel paden. Die paden zijn er nog steeds maar zijn inmiddels op veel plekken overwoekerd of uiteengevallen. Het unieke landschap terugbrengen en dat op een slimme en groene manier is de grote opdracht.

Jennifer Tee
Het aangekochte kunstwerk van Jennifer Tee past goed bij het nieuwe park. De beeldende kunstenaar is geboren in Arnhem en heeft veel internationale prijzen gewonnen voor haar kunstwerken. Het kunstwerk was publiekslieveling bij de kunstmanifestatie in Sonsbeek. Het is een traditie van de gemeente Arnhem om een kunstwerk aan te kopen van het festival.

Ook Museum Arnhem en ArtEZ zijn enthousiast over het werk en de voorgestelde locatie tussen ArtEZ en het werk van Klaas Gubbels. Daarmee is het werk goed te zien vanaf onderlangs als vanaf de nieuwe vleugel van het museum.

ArnhemMail

ArnhemMail plaatst berichten van de gemeente Arnhem.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart