fbpx
Nieuws

Met een soepje in gesprek met de handhavers.

Diverse bewoners van de binnenstad hebben het eerste lunchgesprek in Buurtcentrum Dag Hamelen geopend. In een lunchgesprek gaan bewoners in gesprek met diverse afdelingen van de gemeente. Arnhems Hart wil graag de bewoners meer betrekken als het gaat om hun binnenstad. Op een laagdrempelige manier kunnen bewoners aangeven hoe zij dingen ervaren en zien in hun binnenstad.

In het eerste gesprek gingen we met de handhavers om tafel en er was een ontspannen sfeer. Vele vragen maar ook vele antwoorden konden deze middag de tafel passeren.

Hot items waren wel het parkeren en de overlast van scheurende motoren en auto’s op de Rijnkade/Boterdijk. Aandachtspunten die gelijk door de aanwezige afdelingen werden opgepakt om nader te bekijken. Zo gaat Handhaving Arnhem in gesprek met de politie om te kijken of er een camera geplaatst kan worden.

Ook werd er verbaasd gereageerd op het feit dat Handhaving Arnhem weinig personeel heeft om zijn taken uit te voeren. En dat terwijl een stad als Nijmegen 45 handhavers heeft. Om een stad als Arnhem te handhaven zijn er minstens 25 handhavers nodig. Helaas ziet de gemeenteraad dit anders.

Op elke melding naar de gemeente wordt gereageerd door de handhavers, vaak nog dezelfde dag. Om elke melding administratief te verwerken is daar 1 Fte mee bezig. Arnhem heeft 14,5 Fte tot zijn beschikking en dat is bar weinig voor deze grote stad. Vooral als je bedenkt dat de helft daarvan administratief werk is.

P1: wat vanaf 1 januari jl. ingehuurd is voor alles wat met parkeren e.d. te maken heeft, is momenteel goed bezet. De dienst heeft ook de controleurs van de gemeente overgenomen.

Bewoners maar ook de handhavers zien een toename van illegaal afval in de binnenstad. De handhavers verzoeken om dergelijke situaties altijd te melden via arnhem.nl of telefonisch via 0900-1809.

Op woensdagmiddag 3 mei a.s. is er weer een gezellige informatieve middag maar dan met Erfgoedcentrum en ArcheoHotspot over o.a. de archeologische vondsten in de binnenstad. Bewoners kunnen dan horen, zien en ook voelen wat de binnenstad aan historische opgravingen heeft. Aansluitend kan men in de Walburgiskerk de schatkamer zien, deze gaat speciaal open die middag voor ons.

Voor meer informatie zie: Lunchgesprekken

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart