Meer geveltuinen en kleurige boomsingels?

Als bewonersgroep streven we erna om zoveel mogelijk bomen en plantsoenen te hebben en te realiseren in de Arnhemse binnenstad. Naast het aantrekken van insecten en vogels heeft het ook een rustgevende werking op mens en dier. Tevens zorgt het voor wat koelte die we vaak hard nodig hebben bij de zomerse hitte.

Met het realiseren van diverse geveltuinen in de volle grond, boomsingels, Buurttuin Rodenburgstraat en plantsoenen in de Vossenstraat zijn we al een eindje op de goede weg. Maar natuurlijk https://arnhemshart.nl/kan er veel meer en is er vaak de mogelijkheid hiervoor.

Mooi om te zien dat een aantal bewoners in de Vossenstraat bezig zijn geweest met het aankleden van diverse boomspiegels. Zo houden zij hun straat schoner van onkruid maar wordt het ook een kleurige straat.

https://arnhemshart.nl/Naast het zelf onderhouden van boomspiegels en geveltuinen ontstaat er ook veel meer sociale binding onder en met elkaar in de straat. Eventjes water geven of onkruid plukken loopt vaak uit tot een leuk gesprek met buren en voorbijgangers. Van mooie complimenten tot adviezen gaan heen en weer.

Wanneer men al langer tuiniert zal men moeten uitdunnen en vraagt zich af waar men heen moet met de vaak mooie jonge planten. Dat is vaak geen probleem met de bewoners die ook graag iets willen in hun straat of voor de deur. En zo gaat het van buur naar een muur verder op.

Wie ook een geveltuin of boomspiegel wil maken kan hiervoor eerst contact opnemen met de gemeente Arnhem. Een medewerker van wijkbeheer zal dan samen bekijken wat er mogelijk is en of https://arnhemshart.nl/er geen belemmering is voor bv voetgangers en rolstoelers.

Voor wie verticaal de hoogte in wil met een mooie klimmer zijn er ook mooie oplossingen en hoeft het niet duur te zijn. Met een staaldraad, spanner en twee stevige ogen is de mogelijkheid voor een bloeiende klimmer zo gerealiseerd. Wel even eerst aan de verhuurder vragen of het mag als je gehuurd zit.

Wil je meer informatie over het realiseren van een geveltuin of boomsingel? Of zoek je gewoon nog een paar extra handen als hulp? Men kan ons bereiken via redactie@arnhemshart.nl of 06-39872028

Binnenstadtuin 2020
Om dit jaar om te dopen tot “Binnenstadtuin 2020” is er zelfs een wedstrijd uitgeschreven door ons voor de mooiste voortuin, geveltuin of boomsingel in de Arnhemse binnenstad. Waarbij men de roem en eer 2020 krijgt en tevens een mooi prijzen pakket.

En wees gerust. Elke voortuin, geveltuin en boomsingel doet dit jaar automatisch mee om kans te maken op de prijs. De winnaar wordt eind augustus bekend gemaakt.

Geef je reactie hieronder:

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart