fbpx
Nieuws

Marktlui voelen zich …… door de gemeente.

Waar vrijdag jl. nog 7 marktlui stonden op de Westervoortsedijk waren er vandaag maar drie. Doordat De Markt niet op tijd afgebroken kon worden vanwege de koningsdagfestiviteiten moest dehttps://arnhemshart.nl weekmarkt naar een andere locatie verplaatst worden.

Om de wethouder Ine van Burgsteden op andere gedachten te brengen om de weekmarkten niet zo ver uit het centrum te verplaatsen, haalde helaas voor deze hardwerkende mensen niets uit. Ook het Gele Rijdersplein werd door haar abrupt afgewezen.

De weekmarkten hadden wel in het centrum kunnen plaats vinden volgens de marktlui maar ook volgens vele bezoekers die gisteren en vandaag zich afvroegen waar hun weekmarkt heen was verplaatst.

Vele marktbezoekers kwamen verbijsterend op De Markt om hun boodschappen daar te doen. Sommigen kwamen vandaag zelfs hier speciaal vroeg voor vanwege het mooie weer. Velen wilden hun inkopen doen om morgen gezellig te gaan barbecueën. Maar helaas zij vertrokken weer met hun meegebrachte lege boodschappentassen.

Sedert twee weken geleden stonden er tekstkarren met de vermelding dat de weekmarkten verplaatst zouden worden naar de Westervoortsedijk. Vanwege het opbouwen voor Koningsdag, zijn deze tekstkarren verwijderd. Gisteren en vandaag was er geen verwijzing aanwezig dat de weekmarkten verplaatst zouden zijn. De spandoeken “markt naar De Markt”, die er nog hangen sinds de definitieve verplaatsing, brachten dan ook een bittere teleurstelling.

Via de groeps-WhatsApp en sms’jes werden de marktlui vanmiddag op de hoogte gesteld dat er voor Dudok vele marktkramen stonden en een soort rommelmarkt bezig was. Sommige marktlui zijn ook ter plekke wezen kijken en verbaasden zich dat daar toch een hele leuke marktbezetting had kunnen staan.

https://arnhemshart.nl

Voor Dudok stonden deze dag 22 marktkramen i.v.m. een platenbeurs. Iets wat diverse malen daar wordt georganiseerd. Deze beursdagen staan vast bij de gemeente als een soort evenement en keert jaarlijks terug.

De marktlui vragen zich dan ook onderhand af in hoever de gemeente meegaand is met een weekmarkt in het centrum. Zij denken dat de gemeente de marktkooplui onderhand liever kwijt is. Marktbezoekers spreken vandaag ook schande over dat de gemeente zo omgaat met hun geliefde markt. Ondernemers uit de binnenstad ondersteunen de marktlui en vragen zich af waar de wethouder Ine van Burgsteden echt mee bezig is. Ook zij hadden de gemeente een aantal oplossingen aangedragen om de weekmarkten alsnog in het centrum te houden dit weekend. Ook deze ondernemers voelden zich afgewimpeld door haar.

Sinds december 2016 hebben de marktlui veel te verduren gehad in het centrum. Van een definitieve verplaatsing van het Kerkplein naar De Markt en nu weer voor drie jaar een verplaatsing naar de Westervoortsedijk vanwege Koningsdag. Diverse marktlui hebben nog steeds veel verlies in hun omzet. Ook is hier en daar gekort op personeel en/of kramen. Een aantal zijn al vertrokken naar een andere markt en sommigen wachten nog even deze zomer af of het beter wordt.

Een gedachte over “Marktlui voelen zich …… door de gemeente.

 • flip Jansen

  Dat de markt voor koningsdag naar een verre plek wordt weggestuurd is zeer verwerpelijk en zonder financiële compensatie juridisch aanvechtbaar maar vooral respectloos tegenover de marktkooplui en haar klanten.
  Koningsdag was voor mij altijd een bont allemans feest ,waar alles mag en waar je samen , liefst nog voor je eigen deur met het meubilair op de straat, en een kratje bier of wat spulletjes of een grappige attractie, musicerende kinderen enzovoorts iets van maakt.
  Als was de hele stad een grote markt!
  En waar moest de markt van arnhem op koningsdag voor wijken? Een bastion van hekwerken met daarbinnen een troosteloze combinatie van decibellen, bier , hamburgers en vooral veel security. Boven de ingang hing een groot bord met “KASSA” .
  Tot middernacht trilden in de woningen in de wijde omgeving de kopjes op hun schoteltjes.

  Flip jansen

  Beantwoorden

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart