fbpx
Nieuws

markt >>-naar De–> Markt

In totaal zijn er nog drie weekenden te gaan, inclusief deze, en dan is het zover. Dan gaat de weekmarkt naar De Markt.

Op 9 december a.s. gaat de weekmarkt definitief naar De Markt. Alleen op de vrijdag zal deze gesplitst zijn omdat dan niet alles op De Markt past. De marktlui zijn enigszins nog wel ontzet over de totale verplaatsing maar leggen zich er wel stilletjes bij neer. Een laatste strohalm met een eventuele rechtszitting is ook afgeblazen vanwege de tijd.

Vanaf begin hebben de marktlui en diverse ondernemers van de binnenstad strijd gevoerd tegen deze verplaatsing. Een kerkplein zonder weekmarkt is ondenkbaar volgens hun. Daarnaast streden aanliggende ondernemers en bewoners ook tegen het omstreden Focus Filmhuis wat daar gebouwd wordt. Vele gesprekken, acties, bezwaren, commissies en zelfs een zitting bij de Raad van State hielpen tot vandaag niets. Ondernemers en marktlui vrezen nog steeds voor een grote omzetverlies en eventueel ontslag van personeel.

Inmiddels is er ook al voor 95% bekend waar elke kraam, verkoopwagen en visboer komt te staan. Dit is de afgelopen maand gedaan n.a.v. de anciënniteitenlijst en gesprekken met de marktlui. Omdat er geen goede volledige lijst was, moest ook elke marktkoopman/vrouw dit kunnen aantonen. Hierbij kwam de Gemeente wel achter bepaalde dingen die de huidige lijst beïnvloed heeft en/of nog gaat doen. Deze gaat dan ook vanaf de verplaatsing o.a. meer controleren op waren en/of de vergunninghouder ook wel aanwezig is op dat moment.

Maar vanaf vandaag worden er folders uitgedeeld en staan er mooie vlaggen op het Kerkplein. Ook zal er ruim in de media d.m.v. spotjes en advertenties veel aandacht worden besteed aan de komende verplaatsing. Een verplaatsing met diverse feestelijke activiteiten, verrassingen, muziek en een verloting.

Samen met studenten van Studio26 zal op vrijdag 25 en zaterdag 26 november a.s. diverse dingen plaats vinden, om elke bezoeker te herinneren aan de verplaatsing. Ook de marktlui helpen graag mee om hun vaste klanten er steeds er op te wijzen door met aanbiedingen te komen. Vrijdag 2 en zaterdag 3 december a.s. zal er een soort muzikaal afscheid plaats vinden tijdens deze twee dagen, waarbij zekers vele herinneringen en ook wel een traantje zal vloeien.

Vrijdag 9 december (09.30 uur) en zaterdag 10 december (10.00 uur) a.s. zal op beide dagen een opening zijn. Feestelijk en met elk uur een verloting van 10 goed gevulde boodschappentassen onder de markt bezoekers. Daarnaast vele aanbiedingen van de marktlui als extraatje!

De Gemeente Arnhem wil graag op de nieuwe locatie de “Beste markt van het jaar in Nederland” worden, momenteel is dat nu Groningen voor 2016.

Van de herinrichting zijn diverse foto’s gemaakt en als een filmpje op onze YouTube geplaatst. >> Rondje 6811

Plattegrondje waar straks globaal elke categorie ongeveer staat:
markt-02

Voorkant folder De Markt
Voorkant folder De Markt

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart