fbpx
Nieuws

Mariënburgstraat gaat even op de schop.

De Mariënburgstraat is een straatje wat gelegen is tussen de Vijzelstraat en het Jansplein. Vele binnenstadbewoners kennen dit wel als het straatje naast het oude postkantoor en hebben deze vele malen wel gelopen om even een stuk af te snijden.

Ook wordt deze tussenstraat vaak gebruikt voor vrachtverkeer en auto’s. Door al dit verkeer ligt de straat er enigszins wel gehavend bij. Ongelijke bestrating en kapotte klinkers met hier en daar een opening in het wegdek.https://arnhemshart.nl

Eind oktober a.s. gaat de gemeente deze straat weer opnieuw bestraten met dezelfde oude klinkers. Zo behoudt de straat ook zijn mooie uitstraling ten aanzien van de aangrenzende oude panden zoals het Rijks monumentale pand “De Mariënburg”.

Ook de nieuwe afvalbakken die reeds al gedeeltelijk in de Ketel- en Vijzelstraat staan worden ook hier geplaatst. Het bijzondere aan deze is dat er een asbakje aan de zijkant zit verwerkt. Zo houdt men meer de binnenstad schoon. De ervaringen tot op heden zijn grandioos volgens Ton Lenting van wijkbeheer.

https://arnhemshart.nlDe werkzaamheden zullen tussen 07.00 en 16.30 uur zijn. Buiten deze uren kunnen voertuigen gewoon de straat passeren, de weg wordt dagelijks weer dicht bestraat aan het eind van een werkdag. Voetgangers kunnen gewoon passeren en ook de winkels en woningen zijn per voet te bereiken.

Omdat de Mariënburgstraat in en tegen het uitgaansgebied ligt zal de aannemer ervoor zorg dragen dat er geen zwevend afval e.d. zal blijven liggen. Dit om baldadigheid te voorkomen.

Bewoners en bedrijven krijgen binnenkort een informatiebrief van de gemeente. In week 47 is alles weer klaar en ligt er weer een strak straatje in het winkelcentrum.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart