fbpx
Nieuws

Lauwersgracht park krijgt uitbreiding.

Lauwersgracht park, wie is er niet geweest? Om even uit te waaien en genieten van de vele mooie bomen en vogels, saampjes met je geliefde hand in hand terwijl de hond even achter de ganzen zit te rennen en te blaffen. Of gewoon de restjes brood aan de hongerige dieren te geven in deze tijd.

Het park is ongeveer ontstaan rond 1830 na het ontmantelen van de stadsmuur. Diverse mooie, maar ook zeer oude bomen, sieren om het park heen en geven zomers veel schaduw. Maar zijn ook een veilige (broed)haven voor de vele vogels wat het park aantrekt.

Vanuit de Gemeente is een plan opgezet om dit park her en der wat onderhanden te nemen. Wie goed kijkt ziet er wat bomen staan die het enigzinds wat slecht doen en wellicht niet tot hun volwassenheid  kunnen groeien. Een aantal bomen zullen dan ook gekapt worden. Maar ook een aantal om andere bomen meer de ruimte te geven.

Het eilandje zal compleet gekapt en schoongemaakt worden. We hebben voorgesteld om hier een soort houtwal/opslag van te maken voor vogels e.d. Ook krijgen dan muizen, vlinders en andere insecten de kans op een natuurlijke omgeving, iets wat in deze omgeving wel een zeer welkom zal zijn.

 

Tevens zullen ook de 6 geschonken bomen van de raadsleden aan de Eusebiusbinnensingel worden geplant zodra de vorst het toelaat. Samen met de Binnenstadsschool kinderen en de raadsleden zullen deze dan op hun plek worden geplant, Sight is al bezig geweest om de plantgaten te maken. Aan deze singel worden ook twee bomen vervangen omdat ze niet volledig zullen groeien.

Verder zal nog uitgezocht moeten worden in hoever er kabels en leidingen liggen in het park, de firma Dostal heeft al diverse proefsleuven gemaakt hiervoor. Na de vorst zal men al een aantal bomen gaan planten op de vrije plekken waar het mogelijk is. De rest zal in het najaar geplant worden.

Om Musis zal later ook meer groen en bomen komen te staan, eerst zal de nieuwbouw af moeten zijn. Hiervoor zal nog een ontwerp voor worden gemaakt en uitgewerkt.

 

Voorlopige tekening:

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart