fbpx
Nieuws

Krijgen de bewoners van de binnenstad nu eens inspraak?

Al eerder berichten we over de Blauwe Golven welk eigenlijk bedreigd worden door de huidige plannen van onze wethouder Gerrie Elfrink. Deze is voornemens om al het blauw groen te maken, iets wat elke bewoner eigenlijk graag ziet als het gaat om mooie bomen en struiken en een rustige plek.

Maar een kunstwerk aantasten om deze groen te maken? Daar zijn de meningen over verdeeld. Temeer ook omdat het dan ook weer de aantal parkeerplaatsen in het centrum aantast. Eerder werden het Gele Rijdersplein en De Markt al verboden gebied voor de auto’s. Op De Markt staat nu twee keer per week de weekmarkt op en blijft het een evenementenplek.

Per 1 maart jl. mag er ook niet meer op het Gele Rijdersplein en Bastionstraat geparkeerd worden. Hier wil wethouder Ine van Burgsteden een mooi plein van maken met schommels, glijbanen en bankjes. Ook zal de gratis fietsenstalling worden vergroot met een aantal vierkante meters, terwijl in de huidige grootte deze nooit te vol zit, er is daar altijd plek genoeg.

Uit een akkoord van 2011 is de raad indertijd overeengekomen dat De Markt en Gele Rijdersplein autovrij zouden worden als het parkeren op de Blauwe Golven blijft bestaan. Een deal die bij vele bewoners onbekend was.

De gemeente heeft reeds een inspiratiedocument online gezet waarin zij vertellen waarom de Blauwe Golven een creatieve corridor moet worden. Link naar het document.  Daarnaast hebben voor- en tegenstanders een petitie online gezet waarin zij Arnhemmers oproepen om deze te ondertekenen. Inmiddels hebben velen aangegeven dat er niet aan de Blauwe golven getoornd mag worden met bijna 1900 stemmen. Men kan nog tot eind mei a.s. de petitie ondertekenen hier.

Ook bij de partij Arnhem Centraal rijzen vragen op in hoever bewoners betrokken zijn (geweest) in deze ontwikkelingen en in hoever deze aanpak de verkeersstroom verbetert. Men wil in het totale pakket ook de lus onder de Mandelabrug gaan verwijderen eind 2017.

Arnhem Centraal wilde op 20 maart 2017 dit bespreken en had het al op de agenda gezet maar  werd vandaag weer ingetrokken. Arnhems Hart was reeds gevraagd om ook aanwezig te zijn, maar kreeg een mail waarin staat “Een aantal onderwerpen waarover de raad in maart een besluit moet nemen, vragen meer behandeltijd dan aanvankelijk gepland. Hierdoor is een zorgvuldige behandeling van het agenderingsverzoek over de Creatieve Corridor niet mogelijk op 20 maart.”

Wel hebben we reeds vernomen dat Showroom CASA ook verplaatst kan worden als er niets aan de Blauwe Golven gedaan wordt. Dus de wethouder houdt er rekening mee dat de geplande Groene Golven niet door kan gaan.

Een gedachte over “Krijgen de bewoners van de binnenstad nu eens inspraak?

  • Peter van Onna

    Hoe is het mogelijk dat een in de kunst opgeleide wethouder gaat voor het vernietigen van een groots openbaar kunstwerk als onze Arnhemse blauw/witte golven?
    Alleen al die oranje parkeervakken met die auto’s erop is eigenlijk al een schandvlek.
    Zonder toestemming van de kunstenaar Peter Struyken, vind ik, mag daar niets aan gedaan worden.

    Beantwoorden

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart