fbpx
Nieuws

Korenkwartier aanpak.

De Korenmarkt en haar zijstraatjes, wie is er nog nooit geweest? Waar men vroeger vaak uitging en scharrelde tot in de laatste uurtjes. Even sportief bowlen of lasergamen en om daarna ergens neer te strijken, om verder te borrelen of te eten. Op de verhoging onder de bomen was het toen zeer goed te vertoeven en ook was het behoorlijk druk.

Maar helaas is ook het Korenkwartier aardig aan het veranderen en is er leegstand. Ook diverse opruimacties vanwege verdovende middelen heeft dit gebied geen goed gedaan. En daar is nu ook wethouder Ron König achter gekomen en vindt dat er een plan van aanpak nodig is en wel direct.

In het plan van aanpak wordt de Varkensstraat al onttrokken als uitgaansgebied en worden er geen nieuwe vergunningen meer afgegeven voor o.a. discotheken, cafés en Shisha lounges. Men ziet meer in een mix van wonen, cultuur en lunchrooms. Het nachtelijk gebonk en geschreeuw moet afgelopen zijn vindt deze wethouder.

Indien een eigenaar zijn horecapand wil gaan verkopen, wil de gemeente Arnhem het voorkeursrecht hebben. Pandeigenaren van woningen kunnen gewoon verder gaan met verhuren want wonen is een hoofdzaak geworden in deze straat. En i.c.m. daghoreca hoopt men de straat weer op te fleuren.

Met een straatmanager en een ondernemers klankboardgroep zal een verdere plan van aanpak uitgewerkt worden. Ook heeft men reeds contact gehad met de grootste brouwerij en pandeigenaar van dat gebied, InBev, alsmede andere pandeigenaren.

Ook de Korenbeurs, waar Focus tot eind maart 2018 nog huurder van is, is een onderdeel geworden om verder uit te werken. Plannen voor een Arnhemse brouwerij, een stadswinkel, broodjeszaak en zelfs een Albert Heijn gingen eerder al voorbij.

De gemeente Arnhem wil als eigenaar dat het pand een open karakter krijgt en een soort van sleutelpositie wordt binnen het Korenkwartier. Omliggende ondernemers zien liever de Korenbeurs verdwijnen om zo een meer open karakter te krijgen op de Korenmarkt zelf.

De gemeente Arnhem ziet liever veel meer daghoreca verschijnen in de binnenstad en ook woningen. Maar men kan een euro maar één keer uitgeven om een bakje koffie te drinken!

Meer info: Project Korenkwartier

Vergunningen Dossier & Co.: Vergunningen aanvragen: korenkwartier e.o.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart