fbpx
Nieuws

Koningstour of de kidstour?

Na vele maanden van zweten, puffen, denken en tegenslagen is dan eindelijk het Huis der Provincie klaar. Op 20 september a.s. zal deze officieel geopend worden door Koning Willem Alexander.

Daarna kan men o.a. ook deze Koningstour als bewoner meemaken. Zo is er op 30 september a.s. van 11.00 tot 17.00 uur een open dag met diverse leuke dingen.

Zo kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar spelenderwijs, samen met hun ouders, leuke en speciale plekken ontdekken. Ook zijn er vragen en spelletjes die men samen kan oplossen en doen. Heeft men alles goed dan wordt men gekroond tot ”Held der Provincie”!

Ook kan men gaan voor de kunsttour welk een verzameling toont van de 2400 Gelderse kunstwerken die men voorradig heeft. Zo heeft de provincie onder andere werk van bekende Gelderse kunstenaars als Ad Gerritsen, Robert Terwindt, Rosemin Hendriks en Roland Schimmel. Tijdens de rondleiding wordt een selectie van de collectie uitgelicht en het nieuwe kunstinrichtingsplan toegelicht.

Wil men zich toch als een vorst laten behandelen dan is er de Koningstour. Loop dezelfde route als onze Koning en ga van dak tot kelder om de mooie resultaten van de verbouwing te zien.https://arnhemshart.nl

De gehele opendag wordt muzikaal omlijst met Big Band Ravenstein, Big Band Twello en de Big Band HAN. Op het eind van de middag speelt de Guus Tangelder Big Band een variatie. Op deze middag wordt er van jazz tot klassiek en ballads gespeeld. Aan de kinderen zal ook worden gedacht.

Ook kan men luisteren naar René Arendsen, deze vertelt de geschiedenis van onze provincie als een waargebeurd sprookje. Van draken, prinsen en vuurspuwers tot aan knappe prinsesjes. Zelfs ouders worden uitgenodigd om deze spannende maar zeer informatieve Gelderse geschiedenis sprookje te horen.

Even terug in de schoolbanken kan met het Collegetour van Harm Edens. Daarin voelt hij Clemens Cornielje aan de tand. Wat maakt zijn werk zo leuk, en wat is er het uitdagendste wat er is gedaan of gebeurt? En wat zijn de vooruitzichten van Gelderland en de provinciën?

Heerlijke Gelderse hapjes zorgen dat de inwendige maag niet vergeten zal worden. Van rookworst tot jam. Of proef ook is ouderwetse stimp stamp.

Het volledige programma staat online op “Gelderland nodigt je uit” Hier kan men zich direct aanmelden voor het Collegetour of de sprookjesverteller, voor sommige onderdelen dient men zich aan te melden.

U kunt zich hier aanmelden voor de extra rondleidingen die plaatsvinden op maandag 25, dinsdag 26, donderdag 28 en vrijdag 29 september 2017. Voor de rondleidingen tijdens de open dag op zaterdag 30 september hoeft u zich niet aan te melden.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart