fbpx
Nieuws

Koningsfeest Arnhem en de rest van de informatie

Terwijl diverse evenemententerreinen al volgebouwd zijn en menig (horeca)ondernemer zijn koelkasten en taps in gereedheid brengt is ook de Gemeente Arnhem momenteel zeer druk om de vele gasten in goede banen te leiden.

Geen (brom)fietsen en scooters hier:
Diverse (brom)fietsen en scooters hebben de beruchte flyer al op hun stuur momenteel. Dat betekend dat deze er niet mag staan tijdens het Koningsfeest in Arnhem. Het onderstaande kaartje geeft je een indruk waar ze weggehaald worden a.s. vrij- en zaterdag.

https://arnhemshart.nl

Fietsen stal je beheerd bij de fietskelders Arnhem Centraal en J. van Doornplein, let wel op de openingstijden. Is je tweewieler toch weggehaald dan kun je terecht bij Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC). De kosten om je fiets op te halen zijn € 35. Meer info: AFAC Arnhem

Kan ik met mijn voertuig erbij?:
Gehele binnenstad tussen de Rijn en centrumring, inclusief tracé Weerdjesstraat, is afgesloten voor al het verkeer. Deze wegen zijn afgesloten op vrijdag 26 april van 19.00 uur tot 01.00 uur en op zaterdag 27 april van 12.00 uur tot 01.00 uur. De Nelson Mandelabrug en Eldenseweg zijn ook afgesloten voor verkeer richting de stad toe. Men zal worden omgeleid dus volg de borden en aanwijzingen verkeersregelaars.

https://arnhemshart.nl

Kan ik ergens toch parkeren?:
Dat kan natuurlijk in de bekende parkeergarages m.u.v. parkeergarage Rozet aan de Langstraat 10. Deze laatste is deze dagen uitsluitend voor vergunninghouders met Sector A – 26001 op hun vergunning. Door de werkzaamheden aan de Rijnkade kan men niet op de onder- en/of bovenkade parkeren. En zijn de parkeerplaatsen op De Trans en langs de markt bezet als evenemententerrein.

Parkeren, en elektrisch laden, kan men tevens op De Blauwe Golven en bij het provinciehuis. Parkeerterrein van de provincie is wel op slot van 23.00 tot 07.00 uur.

Lekker borrelen:
Glaswerk is verboden in de binnenstad en ook verkopen supermarkten/slijterijen geen alcohol van vrijdag 26 april 18.00 uur tot zondag 28 april 06.00 uur. Alleen op de evenemententerreinen en bij de gewone horeca kan men alcohol kopen en nuttigen.

https://arnhemshart.nl

Er is een statiegeldbeker dit jaar om het vele plastic afval te verminderen. Het eerste drankje kost dan €0,50 extra en lever je de beker in dan kost je de volgende alleen de drankprijs. Dus niet verliezen of vergeten en vooral niet als je met een groep bent. Men krijgt niet zijn statiegeld terug bij inlevering maar graag wel deze correct weer inleveren (tap/inzamelplekken) zodat er weer nieuwe bekers van gemaakt kunnen worden.

Toiletten:
Er zijn meer toiletvoorzieningen en ook aan de rolstoelers is gedacht dit jaar met meer locaties. Op ons advies worden er ook grotere toiletvoorzieningen geplaatst bij De Eusebiuskerk en het Gele Rijdersplein. Water, hygiëne en schoonheid kost geld dus ook als je van de toiletten gebruikt maakt. Pinnen kan maar neem ook kleingeld mee.

Om de illegale plassers tegen te houden op de mooie plekken worden er diverse (afgesloten) schermen/hekken geplaatst. En wel bij/op: Achter de Stadswaag, Paradijs, Beijerplaats (doorgang Walstraat), Janssteeg (hoek Jansplein), Janssteeg (Janslangstraat) en buurttuin Rodenburgstraat.

Veiligheid:
Er loopt genoeg politie, handhavers, portiers en security om alles zo veilig mogelijk te houden. Er zijn EHBO-ers aanwezig op straat en EHBO posten. Desondanks kan er iets zijn wat direct aandacht nodig heeft. Is het echt spoed bel dan 112 en bij geen spoed 0900-8844.

https://arnhemshart.nl

Openbaar Vervoer:
Afhankelijk vanwaar je komt er rijden nachtbussen en treinen om zoveel mogelijk iedereen weer thuis te brengen. Raadpleeg daarvoor de diverse OV-apps en/of de informatie op Arnhem Centraal.

Warenmarkten:
Normaal staat er op de vrij- en zaterdag altijd een warenmarkt op De Markt, vanwege dit evenement is het een week opgeschoven.

Vertel eens waar staat alles!:
Natuurlijk zijn er diverse genres en stylen in de Arnhemse binnenstad tijdens dit mooie feest. Teveel eigenlijk om op te noemen en hier te publiceren.
Naast de diverse evenemententerreinen zijn er ook live bands en DJ’s die in de cafés optreden en draaien.
Kijk gewoon eens op: https://www.koningsdag-arnhem.nl/

 

Kom vooral niet met de auto vanwege de verwachte drukte en let op je persoonlijke spullen en op elkaar.

Een heel fijn en gezellig Koningsfeest gewenst!

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart