fbpx
Nieuws

Koningsdag evenementen, kassa maar ook (gezellige) overlast in het centrum.

Het centrum gaat weer richting de evenementen. Van een hapjes en drank festijn tot aan de grote Koningsdag 2017. De gemeente heeft al vele aanvragen verwerkt m.b.t. evenementen vergunningen. Van een kraampje voor de kroeg tot aan de volle evenementenpleinen (aan elkaar) straks.

Op Arnhems Hart houden we altijd alle vergunning aanvragen bij, van het kappen van een boom tot aan het wijzigen van horeca en natuurlijk ook de evenementenvergunningen. Onder Dossier & Co kan men dit gewoon inzien. Klik hier voor: Dossier & Co. 

Voor het centrum zijn er een aantal evenementen locaties vastgesteld door de gemeente. De Markt, Jonas Daniël Meijerplaats, Parkeerplaats Trans, Korenmarkt, het Coehoornpark, Jansplaats, Jansplein, Musis, Gele Rijdersplein en de Rijnkade.

Daar komen dit jaar nog even Koningsplein en omgeving John Frostbrug (Parkeerterrein Volkshuisvesting, Ooststraat, Jacob Groenewoudplantsoen, Nieuwe Kade en Kadestraat) incidenteel bij.

Sinds lange tijd is ook Parkeerplaats Trans weer bezet met een evenement genaamd, Het Foute Oranjefeest. Omdat deze nu nieuw is ingericht wilde men hier nu graag een evenement organiseren. De parkeerplaats is dan wel afgesloten deze dagen, ook met op- en afbouw.

De Koningsdag rommelmarkt verhuist naar het Koningsplein dit jaar. Doordat het Kerkplein overhoop ligt en ook geen evenementen plek meer is moest deze uitwijken. Op het Kerkplein worden appartementen en Focus gerealiseerd. Ook zal daar de Sint Jansbeek gaan stromen vanaf Lauwersgracht richting de Rijn.

Alhoewel Arnhem een vast  draaiboek heeft waar aan elk evenement/organisator zich aan dient te houden zijn er her en der toch wel vraagtekens. Vooral hoe gaat men om met opruimen, afval, parkeren, geluid et cetera. Dit waren o.a. de aandachtspunten waar Arnhems Hart zich toch zorgen om ging maken.

We gaven aan bij Alet Voskuil, wie belast is met de evenementen e.d., dat nu o.a. de Trans en Koningsplein bezet zijn, waar men zijn auto dan kan parkeren. Dit moest nog even verder uitgewerkt worden in het volgende overleg. We gaven aan dat voor bezoekers een optie zou zijn om te parkeren bij het Gelredome en dan extra bussen te laten rijden. Wij zelf gaan er al vanuit dat bewoners optimaal gebruik gaan maken van de gemeentelijke parkeergarages en deze dan ook snel vol zitten. Dit laatste raden we onze bewoners ook zeer sterk aan.

Tijdens en na Koningsdag word er door handhaving gecontroleerd op vuil en beschadigingen aan het groen. Afval dat (illegaal) blijft liggen na deze nacht en dag wordt op de vergunninghouder verhaald. Dat geldt ook voor beschadigingen aan het groen.

Ook zal er gekeken worden naar het niveau van geluid. Vorig jaar kon men op het stadskantoor zelf al niet meer normaal praten omdat het geluidsniveau zeer hoog was. Bewoners die vinden dat het geluid echt te hard is kunnen hiervoor de gemeente bellen onder nummer: 0900 – 1809 (ook na 17.00 uur)

Evenals vorig jaar komen er weer de afvalbakken, plaszuilen en toiletten her en der in het centrum te staan. Wellicht weet jij nog een illegale plek van vorig jaar zodat er mogelijk ook een plaszuil geplaatst kan worden? Mail dat naar redactie@arnhemshart.nl en we geven dat door.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart