fbpx
Nieuws

Knijpende Arnhemse binnenstadbewoners!

Arnhemse binnenstadbewoners gaan een gedeelte van de binnenstad schoonmaken. Met knijpers gaan we de straten af en verzamelen het zwerfafval dat we tegen komen tijdens deze wandeling.

Ook tot de binnenstad behoren het Stationskwartier, Coehoorn, Blauwe Golven en natuurlijk Arnhem Centraal alwaar de groep op zaterdag 15 september a.s. zal starten om 10.00 uur vanaf De Spar aan het Willemsplein 22.

De knijpactie zal regulier worden om de Arnhemse binnenstad schoner te maken en ook om de passanten en bewoners bewuster te maken dat afval in een bak hoort en niet op de grond. Tijdens de acties zal er ook worden gelet op illegaal afval en eventuele knelpunten om deze bij de gemeente Arnhem aan te kaarten.

Op deze zaterdag is ook de landelijke actie World Cleanup Day. Vele anderen gaan dan ook in geheel Nederland de wijken in om schoon te maken en de berg zwerfaval op te ruimen en te verminderen. In sommige wijken wordt nu ook al regulier met een vaste groep dit gedaan. Bewonersgroep Arnhems Hart gaat dit ook doen waarbij Sight Landscaping dit ook steeds gaat ondersteunen.

Met o.a. de harde kern van de Bewonersgroep en de maandelijkse buurttafel zal er na de eerste dag een plan verder worden gemaakt waarbij elke bewoner zich kan aanmelden. De knijpactie is nu één van de dingen die kunnen uitbloeien in kader van activerend werk waarvoor Arnhems Hart zich hard wil maken in de binnenstad.

Naast het samen aanpakken van de binnenstad als bewoner ontstaat er ook een hechte groep die ook verder actief wil investeren in hun omgeving. De eerdere schoonmaakactie bij het aardvarken dit jaar bewees dat reeds al door de harmonie met toekomstige nieuwe bewoners en huidige bewoners van onze binnenstad.

Aanmelden om mee te doen kan voor a.s. donderdag 13 september, via: redactie@arnhemshart.nl of telefonisch: 06-398720228

Bewoners en gemeenteraadsleden zijn zeer welkom! Kom jij ook mee knijpen?

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart