Kleurrijk Arnhem, de stad voor iedereen!

Arnhem wil een inclusieve stad zijn, een stad voor iedereen. Waar u kunt zijn wie u (echt) bent. Ongeacht culturele achtergrond, religie, beperking, leeftijd, sekse of geaardheid. In Arnhem waarderen en respecteren we de verschillen tussen mensen. Dat is helaas nog niet altijd zo vanzelfsprekend. Daarom zijn er van 5 tot en met 11 oktober een aantal activiteiten om aandacht aan te geven aan diversiteit en inclusie.

Activiteiten in Arnhem
We organiseren deze activiteiten in samenwerking met partners uit de stad (Apcg, Mind Mix, Poink, SWOA en Vitanos). We staan daarmee stil bij de landelijke Week van Toegankelijkheid, Diversity https://arnhemshart.nlDay en Coming Out Day. Zo kunnen diverse inwoners uit de stad elkaar ontmoeten, verhalen en ervaringen delen. Veelal zijn deze activiteiten kosteloos. We zien u graag!

Regenboogvlaggen
Elk jaar hijsen we traditiegetrouw de regenboogvlag bij het stadhuis en wapperen er op diverse plekken in de stad regenboogvlaggen. De veelkleurigheid van de regenboog symboliseert de diversiteit van de samenleving. Hiermee willen we ons uiten als LHBT-vriendelijke stad.

Ik kook mijn Verhaal (wijk)diner
Inwoners, met en zonder een beperking, ontmoeten elkaar en delen verhalen onder het genot van een gerecht dat is samengesteld door een inwoner.
> Vrijdag 9 oktober a.s., inloop vanaf 17.30, start om 18:00
> De Buitenplaats aan de Marasingel 19 (Schuytgraaf)
> Aanmelden kan via info@vitanos.nl

Regenboogkookworkshop in combinatie met workshop Mindmix
Inwoners ontmoeten elkaar om samen te koken en door middel van een workshop in gesprek te gaan over het onderwerp ‘coming out’.
> Zondag 11 oktober a.s. van 10.30 tot 13.30
> Café Bosch aan de Apeldoornsestraat 4a
> Aanmelden kan via WHazeleger@swoa.nl

Talkshow Out op de werkvloer
Met verschillende tafelgasten en deelnemers wordt er gesproken over coming out op de werkvloer.
> Zondag 11 oktober a.s., inloop vanaf 15.15, start om 15.30
> Café Bosch aan de Apeldoornsestraat 4a
> Kosten: €2,00 per persoon
> Aanmelden via poinkcomingout@gmail.com

Wandelingen Sonsbeekpark – De natuur op een toegankelijke manier voor iedereen beleven
Er worden drie wandelingen georganiseerd in het Sonsbeekpark met daarin onder andere aandacht voor de historie van deze locatie. De wandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, ook als u een lichamelijke, visuele of auditieve beperking heeft. Wilt u meer weten over de historie van Sonsbeekpark en/of vindt u het leuk om gezellig samen te wandelen? Geef u op voor Ă©Ă©n van de wandelingen op zaterdag 10 oktober a.s.:

12.30 – 13.30 uur Geschiedenis wandeling (wandeling Walk for all app)
Samen met de boswachter door het Sonsbeekpark wandelen (in de toekomst kan dat met de Walk for all app op uw smartphone). Aan de hand van de vertelling leer je veel over de geschiedenis van Sonsbeek. Wist u bijvoorbeeld dat Sonsbeekpark het landgoed was van de wat vreemde baron van Heeckeren?

14.00 – 15.00 uur Wandeling langs Belvedère en ijskelder
Beleef de ontoegankelijke Belvedère en ijskelder toch door beeld en verhalen door de boswachter. Van niet toegankelijk naar anders toegankelijk. Deze route is een stevige klim, mocht dit een probleem opleveren, dan is een alternatief mogelijk. Geef dit door bij aanmelding.

14.00 – 15.00 uur Belevingswandeling
Beleef het bos Ă©cht, misschien wel van de gebaande paden af. Dit onder begeleiding van een gids. Er worden op dit moment belevingswandelingen ontwikkelt die voor iedereen toegankelijk zijn. Wees er als Ă©Ă©n van de eerste bij. Dit is een op maat wandeling.

Het start en eindpunt van de wandelingen is Molenplaats Sonsbeek aan de Zijpendaalseweg 24a in Arnhem. De meest toegankelijke route naar de Molenplaats is vanaf het parkeerterrein van het Watermuseum. Er is een toegankelijk toilet aanwezig. Aanmelden via rolstoeltoegankelijkarnhem@gmail.com. Meld u van tevoren aan en geef aan met hoeveel personen u deelneemt. De wandelingen zijn zo toegankelijk mogelijk. Heeft u specifieke voorzieningen nodig (zoals een schrijf- of gebarentolk)? Laat dit dan weten bij uw aanmelding

Wij willen graag dat iedereen mee kan doen, maar houden ons aan de RIVM richtlijnen. Dat betekent dat activiteiten toegankelijk zijn voor kleine groepen, zodat iedereen veilig kan deelnemen.

Bij grote animo, kijken we naar andere momenten in het jaar om extra activiteiten te organiseren.

Heeft u klachten als hoesten, koorts of een loopneus? Meld u dan af.

ArnhemMail

ArnhemMail plaatst berichten van de gemeente Arnhem.

Geef je reactie hieronder:

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart