fbpx

Kerkplein weer toegankelijk.

https://arnhemshart.nlDe afgelopen dagen is er heel erg hard gewerkt door werknemers van Pura Infra bv, Van Dalen Infra & Milieu en De Enk Groenvoorziening om het Kerkplein grotendeels op te leveren. Hierdoor is de blokkade tussen de Broerenstraat en Turfstraat gelukkig weer voorbij en hoeft men niet meer om te lopen.

Met 11 mooie lindebomen, bankje, trapjes en straatverlichting is het nu al een gezellige plein geworden. Ook heeft het beeld “ouders” van Theo Schepers nu op het Kerkplein een vaste plek gekregen.

Gisterenmiddag heeft wethouder Hans de Vroome het eerste bankje op zijn plaatst gezet en met de 4 moeren vastgezet. Hierdoor kan men genieten https://arnhemshart.nlvan de rust en ook even goed relaxen tussen de Eusebiuskerk en het woonblok “De Martinus”. Later komen er nog drie dezelfde bankjes bij.

In mei jl. werden ook al de eerste skeletten uit de Sint Jansbeek op het Kerkplein herbegraven in een grafkelder. Hier worden later de resterende nog bijgezet om alle opgegraven skeletten hier hun laatste rustplaats te geven in de buurt waar zij opgegraven zijn. Daarna zal men het met een gedenksteen geheel afsluiten.

Ook de aangrenzende bouw van woonblok “De Martinus” vordert gestaag. Alhoewel eigenlijk het in april jl. opgeleverd had zullen worden is dit doorhttps://arnhemshart.nl tegenslagen niet gelukt. Na de bouwvak zullen de nieuwe bewoners hun sleutels krijgen en kunnen ze aan het klussen in hun nieuwe woning.

Tevens ondergaat de Eusebiuskerk veel aanpassingen aan de buitenzijde w.o. de trap voor de oude ingang, deze zal vandaag verwijderd worden. Door beschadigingen was het beter om deze eens goed te restaureren. Na de restauratie wordt deze weer teruggeplaatst.

Wie dus nu al even kijkt zal ook moeten wennen aan het Kerkplein dat eerder veel groter was maar door de nieuwbouw opgesplitst is in een Audrey Hepburnplein en Kerkplein. Maar door deze nieuwe inrichting ziet het er erg goed en fris uit.

Facebook commentaar:

Een gedachte over “Kerkplein weer toegankelijk.

  • donderdag, 11 juli 2019 om 23:37
    Permalink

    Schandalig hoe weinig de gemeente rekening houdt met minder validen , kinderwagens, rollaters ed.

    Beantwoorden

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart