fbpx
Nieuws

Je kunt het dak op!

Met deze woorden grapten we afgelopen zaterdagavond toen we de trap naar zaal 6 namen bij Focus Filmtheater. Zaal 6 is de openluchtzaal waar buitenfilms worden vertoond.

Samen met genodigden werd dan ook de eerste aftrap gegeven met de film Have a Nice Day, een fantastische Chinese animatie-thriller (een soort mix van Tarantino, de Coen Brothers en Ai https://arnhemshart.nlWeiwei). Ook was deze aftrap ook bedoeld om de genodigden kritisch te laten zijn en kijken hoe deze in de buitenlucht de voorstelling ervaren.

Vanaf 26 juli a.s. gaat Focus Filmtheater geregeld meer buitenluchtfilms vertonen en heeft deze ook al op hun website staan. Omdat ons weer erg veranderlijk is, kan het zijn dat door regen of onweer een voorstelling niet door kan gaan, staat op hun website te lezen. Wel zullen er straks warme dekentjes zijn om bij een kille bries deze over je heen te leggen.

Waar de zalen fijne zachte stoelen hebben, ontbreekt dat hier echter wel. Dezelfde stoelen als op hun terras zijn hier gebruikt. Ook een bredere armleuning werd gemist en na een tijd zag men mensen toch behoorlijk steeds bewegen om weer fijn te kunnen kijken.

Wel fijn dat er drinken meegenomen kon worden maar we zaten vanaf begin al te wachten tot er die ene glas zou vallen en breken. Helaas gebeurde dit ook en zou wellicht achterwege zijn gebleven als er een soort hangtafeltje o.i.d. aan de (voorste) stoel had gezeten. Voor de eerste rij kunnen een drietal smalle tafeltjes wel voldoen zijn.

Op 9 augustus a.s. gaat de documentaire Whitney in première. Op die dag zou ze 55 jaar worden en als eerbetoon word deze dan in meer dan 100 bioscopen getoond w.o. ook in Focus en later in de openluchtzaal. De documentaire bevat nog nooit getoonde beelden, interviews en optredens uit het leven van Whitney.

https://arnhemshart.nlDe openluchtzaal hanteert normale tarieven zonder opslag en is voor 50 personen geschikt. Te bereiken met een brede lift dus rolstoeltoegankelijk. En er is ook Cinemaconnect t.b.v. slechthorenden aanwezig. Een zaal die menigeen wel thuis zou willen hebben.

De film Have a Nice Day kan men ook a.s. donderdag zien in zaal 6.

Daarnaast moet het wel even gezegd worden: Het personeel is zeer vriendelijk en zorgt ervoor dat men ook uit is.

Geef een reactie

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart