fbpx

Jansbuitensingel wordt groener.

De tekening is klaar voor de groene singel tussen de Jansbuiten- en binnensingel. Na een aantal proefsleuven heeft de gemeente een mix aan bomen en planten op de tekening gezet om straks in te planten.

https://arnhemshart.nlMaar niet alleen komt er meer groen, er zal ruim 2000m2 aan oude verharding omgeruild worden voor half-verharding. Zo zal al het oude asfalt verwijderd worden dat op er diverse plekken erg slecht uitziet vanwege wortelgroei.

Met 28 nieuwe bomen zoals Atlasceder, Japanse sierkers en andere soorten Lindes krijgt het een afwisselend karakter. Drie bomen hiervan komen in het gras te staan aan de zijde van het Willemsplein. Op de kopse kanten komen heestervakken die afwisselend bloeien, en daarbij bankjes en afvalbakken. De heesterbeplanting bestaat o.a. uit Laurierkers, Hortensia’s, Bruisbloemen en Rhododendron. Zo zal er van maart tot september altijd iets bloeien.

Momenteel staan er nog welgeteld 26 Lindebomen langs deze gehele singel. Met grondverbetering moeten ze straks nog jaren meegaan. In totaal komen er 21 bankjes te staan langs de nieuwe 1500m2 half-verharding met 9 prullenbakken. De bankjes worden op betonnen platen vastgezet met de zicht op de groene singel.

 

https://arnhemshart.nl

Omdat er veel kabels en leidingen aan de Jansbinnensingel liggen zal men hiervoor nog nader onderzoek verrichten. Wellicht kunnen deze alsnog verlegd worden en hier ook meer bomen geplant worden. Gemeente gaat kijken of in de toekomst geen kabels en leidingen meer in de singels gelegd hoeven worden.

https://arnhemshart.nlVoor en naast het Vestagebouw is men momenteel aan het kijken om hier meer te vergroenen. Natuurlijk alles zeer afhankelijk van de kabels en leidingen die daar liggen. Eerst zal daar het voet- en fietspad veranderd worden.

Bewonersgroep Arnhems Hart vindt het leuk om samen met inwoners de heesters te gaan planten in kader van ontmoeten. In overleg juicht de gemeente dit plan ook toe. Een aantal aanwonenden hebben al aangegeven om mee te helpen maar vele handen maken natuurlijk licht werk en gezellig. Heb jij interesse om mee te helpen zodat dit gedeelte weer kleur en geur krijgt meld je dan aan. Het werk zal overdag en doordeweeks plaatsvinden medio februari/maart 2022.

Aanmelden om mee te helpen inplanten kan hier d.m.v. een mailtje te sturen.

 

 

 

 

 

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart