fbpx
Nieuws

Dit is De Martinus Arnhem.

Nadat afgelopen donderdagmiddag er pannenbier was voor de nieuwbouw van het filmtheater en Grandcafé, kwam vrijdagavond de kavel tekeningen en prijzen vrij van de aangrenzende appartementen.

De Martinus moet straks verrijzen tussen de nieuwbouw en de Eusebiuskerk. Hiermee komt dan het plein voor de kerk in zijn geheel te vervallen. Volgens projectontwikkelaar Klok Groep Nijmegen zal tussen de appartementen en de kerk straks nog maar ongeveer 15 meter afstand zitten. Het Kerkplein zal dan meer een steeg lijken dan een plein. Hier komt ook nog een dubbele rij bomen te staan.

https://arnhemshart.nl
De Martinus Arnhem

Op de site van De Martinus staan de kavels en grootte vermeld. Men praat nog over een circa prijs omdat men nog kan beslissen over de inrichting van muren en kamers. De prijzen variëren van €435.000 tot €570.000 euro, afhankelijk welke men van de 13 kavels kiest.

De appartementen verschillen ook in grootte van 178 m2 tot 244 m2. Wel heeft men straks een eigen parkeerplaats op de binnenplaats en een soort binnentuin op de eerste verdieping. Door middel van een afgesloten poort kan men via de Turfstraat achterom komen. Deze ingang is straks ook bedoeld voor het filmtheater en Grandcafé om te laden en te lossen.

Vanaf nu kan men zich inschrijven voor deze kavels tot 25 oktober a.s., op 30 oktober a.s. worden de inschrijvingen bekeken en krijgt men bericht. Als men één van de uitverkoren is dan volgt een (technisch) gesprek met de makelaar en ook hoe het proces verder zal gaan verlopen. Dan kan men alsnog beslissen of de koop doorgaat.

Eigenlijk zou dit najaar al gestart worden met de bouw van de appartementen maar door tegenslag werd dit geregeld uitgesteld. Eerder werd de architect al vervangen door architectenbureau De Zwarte Hond omdat de oude tekeningen op veel vragen en onbegrip stuitte in de gemeenteraad en bij de aangrenzende bewoners.

Ook blijken de huidige gekozen stenen niet doorgemetseld kunnen worden in de Sint Jansbeek omdat ze niet geschikt hiervoor zijn. De gemeente zal deze waarschijnlijk gaan vervangen door stenen die nu al in de beek worden verwerkt.

https://arnhemshart.nl
Zijkant van Focus

Wie bij de grindbak van Max Verstappen kijkt, ziet al de stenen die voor De Martinushof worden gebruikt. De zijkant van de nieuwbouw zal grenzen aan de binnenplaats van de appartementen.

In hoever er gekeken is naar het geluid van de kerkklokken en carillon  is ons niets van bekend. Medio april 2018 zal men starten met de bouw van de appartementen.

Een maand eerder zal de nieuwbouw klaar zijn voor Focus Filmtheater en Grandcafé.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart