fbpx
Nieuws

Wat is jouw groene of blauwe mening?

‘Creatieve corridor Roermondsplein en omgeving’ heet het agenda punt wat a.s. maandagavond, vanaf 19.30 uur, in de gemeenteraad informatief zal worden besproken. En na het kerkplein nu ook weer een hekel punt wat de wethouder Gerrie Elfrink graag wil gaan doorvoeren.

Niet vanwege meer groen en de aansluiting naar de Rijn toe, dit juicht elke binnenstadbewoner toe. Maar moet dit alles wijken voor een kunstwerk? Vele binnenstadbewoners zijn verdeeld in hun mening.

Als men even over de Blauwe Golven wandelt dan is het inderdaad stoffig, grijs en zeer vies. Eigenlijk is dat al de oorzaak van de gemeente zelf die verzaakt heeft in het onderhoud en schoonhouden van het kunstwerk.

Wie even naar de fontein loopt ziet ook dat deze verpaupert erbij ligt. Eigenlijk zou het tof zijn geweest als tenminste deze het afgelopen zomer eens weer wat water zou hebben mogen spuiten. Weet jij nog wanneer je deze werkend hebt gezien?

Aangrenzende bewoners willen graag een nette uitstraling voor hun deur hebben en dat is ook goed te begrijpen. Ze zijn deze grauwe klinkerbak ook zeer zat en willen ook graag af van de overlast die het uitgaanspubliek meebrengt in de nachtelijke uren.

Ook worden dingen aangehaald zoals fijnstof en warmte. Uit een fijnstof rapport uit 2015 blijkt dat de Oude Kraan nog onder het gemiddelde ligt vergeleken met de Rijnkade, deze scoort een stuk hoger. Nieuwe metingen zijn er nog niet na het plaatsen van nieuwe meetapparatuur aan de Oude Kraan.

Maar zijn ze dan niet bang voor andere (nachtelijke) overlast als alles groen wordt? We lezen dat er een skatebaan komt onder de brug. Een CASA 2.0 en nog iets van een sport happening. Daarnaast is er ruimte voor meer paviljoentjes aan de Oude Kraan zijde…….dat kan ook horeca zijn wellicht.

En zal het straks ook weer een evenementen bestemming krijgen? Menige bewoner is blij dat met Koningsdag die house muziek er niet meer staat. En kan de gemeente beloven dat er goed groenonderhoud wordt gedaan?

Voor het gemak hebben we het voorstel van Gerrie en de impressie van Poelmans Reesink in één pdf online gezet voor iedereen.

Wat is jouw mening? Of heb je andere ideeën? Vertel het!

Bekijk hier het voorstel over Creatieve Corridor-Roermondsplein-2017

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart