Informatie over het coronavirus gemeente Arnhem

De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Heeft u vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met de GGD via: 0800 8446 000. Verder werkt de gemeente Arnhem nauw samen met betrokken partijen. In dit bericht leest u hier meer over.

In Arnhem zijn nu zes coronabesmettingen
Zes inwoners van gemeente Arnhem testten positief op het coronavirus. De zes patiënten maken het naar omstandigheden goed.

Onze klantenservice is gewoon bereikbaar
U kunt eventuele vragen via Facebook, Twitter of Whatsapp stellen. Kun je je aanvraag digitaal doen? Graag! Het nummer voor Whatsapp is +31 6 12 521 130.  U kunt ons ook bellen via 0800-1809.

Onze dienstverlening blijft beschikbaar
De dienstverlening van de gemeente Arnhem blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven. U kunt nog steeds terecht bij onze publieksbalies op de normale openingstijden. Hier geldt wel: blijf thuis bij klachten, zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Wij verzoeken u om zaken zoveel mogelijk digitaal af te handelen. 

Gemeente Arnhem heeft contact met de VGGM
De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden ontvangt dagelijks rechtstreeks van het RIVM informatie over het coronavirus. De arts infectiebestrijding van het RIVM volgt de ontwikkelingen en adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie en het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding. Wij volgen de richtlijnen van de VGGM en het RIVM.

Scholen en kinderopvang zijn geïnformeerd
Het coronavirus roept vragen op bij ouders, scholen en andere organisaties. Daarom zijn scholen, kinderopvanglocaties en consultatiebureaus geïnformeerd door de VGGM en het RIVM. Zo voorkomen we dat scholen of kinderdagverblijven onnodige maatregelen nemen. Op advies van de overheid kunnen middelbare scholen, lage scholen en MBO scholen open blijven.

Het onderwijs op HAN-locaties vervalt. Gebouwen blijven voor zover mogelijk wel open. Hierover leest u meer op de website van de HAN.

Geen evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 personen
We spannen ons in om verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Het RIVM en kabinet geven aan om evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 personen af te gelasten. Dit betekent dat ook alle evenementen en bijeenkomsten die in de gemeente Arnhem worden georganiseerd waarbij meer dan 100 bezoekers worden verwacht, worden afgelast. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 31 maart 2020.

Informatie over het coronavirus leest u op de website van het RIVM of de VGGM

Dagelijks wordt er veel informatie verspreid over het coronavirus. Hieronder ziet u waar u terecht kunt met vragen of als u meer wilt weten.

Op de hoogte blijven? U kunt zich aanmelden voor onze gemeente Arnhem nieuwsbrief.

Heeft u vragen over contact met de sociale wijkteams? Neem dan contact op met Wijkteams Arnhem.

Heeft u vragen over de sportaccommodaties van Sportbedrijf Arnhem? Kijk dan op de website van Sportbedrijf Arnhem.

Wat kunt u zelf doen?

Een paar tips tegen de verdere verspreiding van het coronavirus:

  • Was uw handen een paar keer per dag met zeep. Was hierbij ook goed tussen uw vingers.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Schud geen handen meer.
  • Probeer evenementen met meer dan 100 personen te vermijden.
  • Werk thuis wanneer mogelijk.

Heeft u gezondheidsklachten en bent u in een besmet gebied geweest? Neem dan eerst telefonisch contact op met uw huisarts.

De gemeente Arnhem.

ArnhemMail

ArnhemMail

ArnhemMail plaatst berichten van de gemeente Arnhem.

Geef je mening hier...