fbpx
Nieuws

Informatie koffie-uurtje van week 15-2017

Geregeld komen we bij elkaar op de Trans 26/27, hier is de informatie winkel gevestigd. Men kan daar elke vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur terecht voor vragen en informatie aangaande de Zuidelijke binnenstad. Ook worden vanaf hier geregeld voor belangstellenden rondleidingen verzorgd langs lopende en gerealiseerde projecten.

Op elke eerste vrijdag van de maand, van 12.00 tot 13.00 uur, kan men samen met Margreet Bal een informatieve wandeling maken langs o.a. De Markt en Kerkplein. Zij vertelt graag hier dan  meer over en beantwoordt dan ook je vragen. Aanmelden kan via: zuidelijkebinnenstad@arnhem.nl.

=

Momenteel gebeurt er veel in kader van de Sint Jansbeek aanleg. Eigenlijk ligt het gehele Kerkplein open en zijn ze nog bezig met verleggen van kabels en leidingen, iets wat niet echt soepel loopt.

Doordat deze kabels/leidingen strak de panden inlopen is voorzichtigheid dan ook zeer geboden. Een breuk zit in een klein hoekje en is ook zo gebeurd. Vanaf Anne&Max tot en met Dudok is dit traject klaar en zit hier nu ook een nieuwe riolering in de grond.https://arnhemshart.nl

Voor Arnhems Meisje en Dudok is men al begonnen met de nieuwe bestrating neer te leggen. Na 5 mei a.s. zal aan de overzijde verder begonnen worden met de Sint Jansbeek. Op deze locatie komt ook de varenbeek te liggen met trappen voor de waterdieren. Dit gedeelte zal met oude historische bakstenen van Rozet, Bartok en Helstraat worden bekleed.

Bij Panino Migusta is men al begonnen met een betonnen vloer te storten. De beek zal hier uit prefab onderdelen bestaan. De breedte is wisselend lopend van 2 tot 3 meter. https://arnhemshart.nlDit gedeelte zal eerst af moeten zijn aangezien de nieuwbouw er tegen aan komt te liggen.

De start voor de nieuwbouw, waar Focus intrekt, is op 1 mei 2017 en zal op 18 maart 2018 klaar moeten zijn. Het woongebouw Martinus, zoals de architect het noemt, zal in het derde kwartaal van 2017 starten en een jaar duren.

In kader van Koningsnacht en Koningsdag zullen de aannemers Hoornstra en GMB zoveel mogelijk ruimte maken voor de feestvierende bezoekers en horeca. Zodat men niet gauw ergens vastloopt.

De naam van het nieuwe plein, voor Anne&Max, komt binnenkort in de raad. Daarna zal men het bekend maken op een latere tijdstip voor de Arnhemmers. Tussen de Eusebiuskerk en woongebouw Martinus, blijft de naam Kerkplein voort bestaan.

Bernard Hospers deelde ook een feestelijk iets mede, de oude kastanjeboom naast het gemeentehuis zal blijven staan. Ondanks dat de kastanje ziek is, heeft men besloten om deze niet te kappen zodat die nog 5 tot 10 jaar zal blijven staan. De afgegeven kapvergunning is ingetrokken.

Over de ontsluiting onder de Mandelabrug zijn nog vele vragen, nu is de lus een soort buffer voor al het verkeer. Er is een simulatie gemaakt welk ons nog zal worden getoond.

 

Vraag en antwoord:

-Bij de Rechtbank komt nog een bushokje. Vanaf Koningsdag zullen bussen vanaf Rozet richting de Rechtbank gaan en visa versa.

-Op parkeerplaats de Trans zal worden gekeken om het elektrisch laden duidelijker te maken. Arnhems Hart heeft opgemerkt dat er te vaak gewone brandstofauto’s  staan geparkeerd die vervolgens een (onnodige) bekeuring krijgen.https://arnhemshart.nl

-Op De Markt staan geen vuilnisbakken, de gemeente plaatst deze ook niet. Wel is er een afspraak gemaakt in de marktcommissie dat er tijdens de weekmarkten losse kliko’s geplaatst zouden worden, dit wordt uitgezocht.

-Gemeente gaat kijken om bewoners en bedrijven nog beter te informeren bij projecten e.d. Soms vergeet de aannemer om zijn informatie breder te delen dan verder met de betreffende straat.

 

Op dinsdag 16 mei 2017 zullen bewoners van Weerdjesstraat en omgeving geïnformeerd worden over de herinrichting van de Weerdjesstraat. Uitgelegd wordt hoe de fasering gaat en worden de tekeningen getoond. Deze informatiemiddag is in CASA aan de Langstraat en is van 16.30 tot 20.00 uur.

©Arnhems Hart 2017

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart