fbpx
Nieuws

&InArnhem komt er aan.

Wie de naam &InArnhem voor het eerst leest denkt gelijk aan een megastore of een hotelketen met alles erop en er aan. Maar de naam betekent toch anders dan men eerst denkt. En nee het is ook geen zoveelste parkeeractie van de ondernemers.

Met &InArnhem lanceerde Projectontwikkelaar Stadswaarde uit Amsterdam haar propaganda voor de nieuwe appartementen aan de Turfstraat/Nieuwstraat. Via een eigen website, een mega reclamedoek en nieuwsbrieven is men gestart om nieuwsgierige kopers alvast te trekken. De eerste impressietekeningen geven alvast een indruk wat er komen gaat.

Met 15 luxe appartementen en 3 penthouses zal de binnenstad verrijkt worden, welk LEVS Architecten momenteel nog uitwerkt. Met uitzicht op de Sint Jansbeek en dicht bij het winkelgebied. Met een eigen parkeerplaats en afgesloten binnenterrein sluiten deze appartementen straks aan op de kavel van Reinbouw en de 12 nieuwe woningen waar men reeds al mee gestart is.

Momenteel staat er nog een hoogte van drie verdiepingen aan de Turfstraat maar er zal bij de nieuwbouw nog een vierde verdieping bij komen. Hierin worden straks de drie penthouses in gerealiseerd. Aan de Nieuwstraat blijft de hoogte gelijk zoals nu.

Beneden komen 4 commerciële ruimtes waar winkels en/of (dag)horeca in gevestigd zal worden. Deze sluiten aan in een gebied waar vanaf 22 januari jl. het gewone gemotoriseerde verkeer verboden is. De gemeente Arnhem wil vanaf de Bakkerstraat en Weverstraat dit gebied meer een verbinding met de Rijn laten maken.https://arnhemshart.nl

Het huidige appartementencomplex, incl. grond, heeft de gemeente in 2017 via een openbare veiling verkocht aan Stadswaarde. Zelf hoopte zij dat de nieuwe koper(s) het complex zouden gaan restaureren en opknappen. Maar wie er heeft gewoond wist zelf wel dat slopen beter was.

https://arnhemshart.nlAan de achterzijde was eerder de Helstraat en is onderzocht op historische waarde. Naast fundamenten uit 1849 van waarschijnlijk een riante villa en een watermolen zijn er ook restanten van de oude Sint Jansbeek gevonden. Oude stenen van het voormalige Minderbroedersklooster gaan onder het appartementencomplex.

Ook is er toen een goed intact zijnde graf gevonden van een kloosterling. Die gaven indertijd al hun bezittingen aan de armen om vervolgens verder in armoede te leven. Deze kloosterling maakte deel uit van een religieuze beweging rond de volgelingen van Franciscus van Assisi in Italië.

Stadswaarde gaat waarschijnlijk eind dit jaar beginnen met het slopen. Dus archeologen kunnen niet wachten tot dat zij hier verder onderzoek kunnen doen. Ook op de hoek Nieuwstraat/Turfstraat zijn met de voorbereidingen van de Sint Jansbeek skeletten en restanten van de Sint Jansbeek gevonden. En staat de huidige sloopflat op de restanten van de oude Minderbroedersklooster.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart