fbpx

Imposante torens markeren straks Arnhem Centraal

Ontwikkellocatie K3/K7, zo werd de bouwlocatie bovenop Arnhem Centraal omschreven in 2016. Een best ruim lap grond waar bestemming kantoren op staat. Via een tender van NS Vastgoed heeft ontwikkelaar ABC Vastgoed indertijd deze gewonnen met een gemixt programma waarin wonen, werken, ontmoeten en verblijven in zit verwerkt.

Met een mega impressie werd toen Podium 26 geboren die veel omvat vanuit de gewonnen tender. Maar een impressie kan altijd nog veranderen. Na wat bakkeleien over de grond heeft ABC het aangekocht van ProRail. Ondertussen werd er wat veranderd en verschoven in het voorlopig ontwerp en zo werd ART geboren, ART staat voor Arnhem Toren.

https://arnhemshart.nlART zal straks tussen de 50 a 60 meter hoog worden met 14 verdiepingen. Hier komen ongeveer 24 luxe koopappartementen en twee penthouses in, op de bovenste zeven verdiepingen. De rest zal opgevuld worden als kantoren en werkplekken. Met een optie van een glazen brug is er een verbinding met een lagere toren met kantoren van ongeveer 30 meter hoog die ernaast komt. De eerste pijler staat er al waarop ART zijn been kan uitstrekken.

Beide torens krijgen natuurlijk een hoofdingang en liften. De glazen brug kan toegevoegd worden als de nieuwe huurder beide etages wil huren en zo een kortere loop verbinding heeft. Onder deze mogelijke brug komt een soort van lage rooftop met aanplant. Hier kunnen desgewenst shows en andere evenementen plaats vinden aldus de ontwikkelaar.

Vanwege de geldende parkeernorm worden er twee verdiepingen in de grond gemaakt waar ongeveer 64 parkeerplaatsen gerealiseerd worden. Met natuurlijk een fietsenkelder en bergingen. De ontwikkelaar geeft tijdens de infoavond aan ook in te zetten op deelvervoer. Aangezien de twee torens direct grenzen aan Arnhem Centraal kunnen gebruikers van de kantoren eigenlijk wel hun auto thuis laten.

De torens zullen zonnepanelen krijgen en een WKO (Warmte en Koude Opslag) pomp. Met een WKO zullen de torens verwarmd en gekoeld worden. De (buiten)ruimtes zullen grotendeelshttps://arnhemshart.nl afgewerkt worden met duurzaam Foreco WaxedWood.

Opvallend is dat men veel groen aanplant in inpandige bakken aan de buitenzijde. We zien diverse lage planten maar soms staat een kleine boom verwerkt. In de binnenzijde heeft men ook extra aandacht voor groen. Voor de torens blijft de grote huidige verhoogde plantenbak bestaan.

Momenteel gaat men het voorlopig ontwerp verder uitwerken en zal er een bestemmingsplan wonen en kantoren aangevraagd moeten worden. Verwacht wordt dat men in het eerste kwartaal van 2023 zal starten met bouwen wat iets meer dan twee jaar zal duren.

https://arnhemshart.nlOndanks dat de ontwikkelaar veel uitnodigingen heeft verstuurd werd de eerste infoavond karig bezocht. Vanuit Coehoorn was er amper animo en werden zelfs de nieuwe bewoners/eigenaren niet uitgenodigd die straks de Arnhemse Heren zullen betrekken en op de twee torens gaan uitkijken.

De ontwikkelaar werkt met het nieuwe participatie handboek “Betrek de buurt bij uw bouwplan” en deze avond was de eerste. In kader van de participatie was er geen wethouder of ambtenaar te zien op deze avond in Hotel Haarhuis, iets wat altijd weer jammer is. Wel was de avond zeer informatief dankzij ABC Vastgoed.

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart