Horecazaken blij met opening

Terwijl bij de een werd afgeteld en daarna de confetti en bruisende champagne knalde ging het bij de andere horecagelegenheden het wat kalmer aan toe. Maar vele horecaondernemers kijken terug naar een geslaagde maar vooral zonnige terrasdag afgelopen zondag.

Waar men gelijk de grootste drukte zou verwachten, bleef het enige tijd zeer rustig en kalm op de Rijnkade en Korenmarkt. Ook in het winkelcentrum was van een topdrukte geen sprake de eerstehttps://arnhemshart.nl uren. Waarschijnlijk omdat gasten enigszins bang waren om in een rij te komen staan of te dicht op elkaar zouden staan.

Op diverse terrassen werden gasten erop gewezen eerst hun handen te ontsmetten alvorens plaats te nemen. Maar op andere terrassen mocht men gewoon neerploffen en bestellen. Heerlijk in de zon een koud glaasje te nuttigen daar kwamen dan ook deze gasten voor.

De Korenmarkt heeft ook Bob Kuijer weer aangesteld tot eind september 2020 als conciërge van de Korenmarkt. Hij zal als vanouds zorgen dat het plein dagelijks schoon wordt en blijft en is ook de verbindende factor tussen de vele ondernemers die daar zitten. Vanwege de corona en sluiten van de horeca was het voor Bob ook even thuis blijven.

https://arnhemshart.nlNaarmate de middag verstrekt, zien we het toch steeds wel drukker worden op sommige plekken. Ook de bepaling dat men op de onderkade en gedeelte Rijnkade niet mag rijden werd dan ook vaak gebroken. We hopen ook dat handhavers hier meer op gaan toezien en ingrijpen waar nodig is.

Ondanks dat het zondag de eerste dag was van de horeca zag men minimaal een enkele handhaver op de fiets of in de dienstauto voorbij komen. Van een strikte controle steeds was dan ook geen sprake in de binnenstad.

Helaas bleven twee horeca zaken niet onopgemerkt en werden gesloten door de burgemeester in de namiddag. De horecaondernemershttps://arnhemshart.nl lieten het afweten om iedereen op afstand te houden bij hun zaak. Ook werd er geregeld een polonaise gehouden door de Varkensstraat door de aanwezige gasten. Een goede reden dan ook om ze te sluiten en eerst hun zaken op orde te hebben.

De gemeente Arnhem zal de komende tijd alles heel goed in de gaten houden en hebben vele terrassen een terrasuitbreiding gekregen tot 1 oktober 2020. Nu is het nog stralend weer maar vanaf eind deze week wordt er regen verwacht. Hoe men dan zijn, maximaal 30, gasten binnen op afstand houdt, zal zich nog moeten bewijzen.

Geef je reactie hieronder:

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart