fbpx

“Hier gaat de zon straks schijnen”!

Met deze woorden sloot Monique in het Veld vrijdag haar toespraak af in het nieuwe Focus Filmtheater. En dat werd met een lach en een applaus ontvangen.

Het was tijd voor een klein feestje in de nieuwbouw van Focus. Wethouder Gerrie Elfrink prees alle mensen die vanaf begin hadden meegewerkt, maar ook de aannemer en onderaannemers diehttps://arnhemshart.nl/ deze nieuwbouw mogelijk maakten. Een nieuwbouw die zeker niet zonder slag en stoot ging voordat de eerste paal werd geslagen.

Marktondernemers, bewoners en aangrenzende ondernemers protesteerden vanaf het begin tegen deze nieuwbouw op het voormalig Kerkplein. Ook hun laatste redmiddel naar de Raad van State hield niet stand en de gemeente Arnhem mocht bouwen.

https://arnhemshart.nl/Met het overhandigen van een grote sleutelbos werd het nieuwe Focus overgedragen van gemeente Arnhem aan de nieuwe directeur Monique in het Veld. Focus gaat vanaf nu verder met de afwerking en inrichting zodat er straks een mooi en strak filmtheater staat en veel bezoek zal moeten trekken. Nieuwe Focus zal vijf filmzalen, een openluchtzaal op het dak en een Grand Café hebben.

Het oude Focus zal worden leeggemaakt op de Korenmarkt en een andere bestemming krijgen. Momenteel zijn er nog twee gegadigden over, van de 18, die diverse ideeën hebben. Zo is er een idee om er “De Bierfabriek” in te vestigen, compleet met hotelkamers en eigen wellnessruimte, restaurant en café. Ook de “Coöperatieve Eterij” dingt nog mee met een soort foodhal met afwisselende koks.

De twee potentiële eigenaars van De Korenbeurs moeten van de jury nog hun plannen verder uitwerken en met een heel goed bedrijfsplan komen. In april wordt bekend wie zich de nieuwe https://arnhemshart.nl/eigenaar van de Korenbeurs mag noemen.

Momenteel draait de nieuwbouw nog steeds op een generator, verwacht wordt dat a.s. vrijdag de elektriciteitskabel is gelegd en het pand aangesloten is op netstroom. Op vrijdag 15 juni a.s. zal Focus Filmtheater officieel geopend worden. Als alles volgens planning gaat het Grand Café eerder open vanaf 28 april a.s.

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart