fbpx

Het Paradijs is meer vergroend.

Afgelopen week zijn er door aannemer Krinkels weer mooie geveltuinen gemaakt in de binnenstad. Diverse bewoners van Het Paradijs gaven eerder bij ons aan dat ze graag meer groen wilden voor hun woningen.https://arnhemshart.nl/

Het Paradijs is een autovrije straat gelegen naast de Turfstraat. De woningen zijn gebouwd met verwijzing naar de oude situatie van vroeger. In het voorjaar van 2017 zijn de laatste woningen opgeleverd en deze zijn ook een genot om te zien wanneer men door de straat wandelt.

https://arnhemshart.nl/Om ook een meer ouderwetse uitstraling te geven zijn hier i.s.m. bewoners, wijkbeheer en ons, geveltuinen gecreëerd. Door ook de planten in de volle grond te planten, wortelen deze beter en zorgen ook voor opname van het regenwater. Daarnaast kunnen insecten vrij leven en zelf een vogel kan dan een insect weg pikken.

Om de eerste kosten van planten te drukken krijgen de bewoners van Het Paradijs een kortingsbon van Theo’s Tuinplanten die elke vrijdag op de warenmarkt staat.

Geveltuinen in de binnenstad dragen heel veel vreugde bij. Daarnaast is het sociaal contact onder elkaar goed en heeft men veel aanspraak. Ook voorbijgangers geven deze tuinierende bewoners vaak een compliment en gaan zelfs spontaan in gesprek met elkaar. Niet alleen tuintips en maar ook plantjes worden uitgewisseld, want in elk tuintje moet er wel eens uitgedund worden

Langzamerhand zien we gelukkig steeds meer van dit soort geveltuinen maar ook worden boomsingels ingeplant en onderhouden door bewoners. Zo ook in de https://arnhemshart.nl/Vossenstraat waar een aantal bewoners een drietal boomsingels ingeplant hebben en nu ook onderhouden.

Doordat de Vossenstraat opnieuw ingericht werd, na de Weerdjesstraat, bleven de boomsingels braak liggen en werd het meer een hondenpoep-plek. Aangrenzende bewoners waren dit zat en trokken aan de bel. Samen met wijkbeheer werd er actie ondernomen en mochten zij het inplanten en onderhouden.

Inhttps://arnhemshart.nl/ sommige gevallen kan men met een geveltuin ook verticaal groen aanbrengen op een goedkope manier. D.m.v. twee ogen, draadspanner en staaldraad is dit een koud kunstje om te realiseren. Wel heeft men dan toestemming nodig als het een huurhuis betreft.

Wie ook interesse heeft in een geveltuin of het onderhouden van een boomsingel kan via ons (redactie@arnhemshart.nl) om meer informatie vragen. Ook zijn we nooit beroerd om een handje mee te helpen in het opstarten en aanleggen.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart