fbpx

Herdenking Slag om Arnhem & Bridge to Liberation 2022

Op vrijdag 16 september herdenkt de stad de Slag om Arnhem met een herdenkingsbijeenkomst in de Eusebiuskerk, de herdenking en kranslegging in de Berenkuil, de March over the Bridge en Bridge to Liberation als vanouds aan de voet van de John Frostbrug.

Het publiek is weer welkom om het programma in de Berenkuil en op de Rijnkade mee te beleven. Op het podium op het water dit jaar muziek van Wulf, Laetitia Gerards, Jim Bakkum, Ben Saunders en Phion en dans van Introdans. Winfried Baijens neemt de kijker mee in de films met verhalen over de impact van de Slag om Arnhem in de Airborne Region. Iedereen kan de avond óók thuis beleven via livestream of televisie via Omroep Gelderland.

https://arnhemshart.nlBurgemeester Ahmed Marcouch: ‘Hoe wij herdenken in Arnhem, weerspiegelt hoe wij zijn; prachtig, zoals onze stad de veteranen van Airborne bedankt. Wij brengen onze nieuwe generaties groot in vrede en veiligheid; thuis, op school en daarbuiten met Airborne als jaarlijkse mijlpaal. Juist in deze moeilijke tijden van oorlogsverschrikkingen in Oekraïne is dit een groot goed.’

Herdenking in Eusebius en Berenkuil
In de Eusebiuskerk en de Berenkuil staat de stad stil bij de slachtoffers van de Slag om Arnhem. Ook herdenken de Arnhemmers met elkaar de evacuatie van onze stad, waarbij ongeveer honderdduizend Arnhemse burgers huis en haard achter zich moesten laten. De avond begint met een besloten herdenkingsbijeenkomst in de Eusebius. Hierna is er een stille tocht naar de Berenkuil, waar de herdenkingsceremonie met kranslegging plaatsvindt. Dit jaar is er ook weer een March over the Bridge. Onder leiding van de Royal British Legion TN lopen pipes & drums spelers over de John Frost Brug van de zuidzijde naar de Berenkuil. Ook hier is het publiek welkom.

Bridge to Liberation
In 2022 beleven de Arnhemmers en hun bezoekers Bridge to Liberation weer samen aan de voet van de historische John Frostbrug. Winfried Baijens neemt de kijker mee in films over de de impact van de Slag om Arnhem in de Airborne Region. Met de kennis van nu kijken de aanwezigen samen terug naar het verleden om zelf de waarde van vrijheid te kunnen bepalen.

Muziek van Wulf, Laetitia Gerards, Jim Bakkum, Ben Saunders, Phion en Introdans en special effects maken Bridge to Liberation opnieuw tot een experience.

https://arnhemshart.nl/Thuis kijken
Kijkers die de kranslegging en Bridge to Liberation liever vanuit huis beleven kunnen op vrijdagavond 16 september kijken naar Omroep Gelderland, via livestream op Bridgetoliberation en op de Facebookpagina’s van gemeente Arnhem en Bridge to Liberation. De herdenkingsavond ziet er als volgt uit:

18:15 uur Aanvang herdenkingsbijeenkomst Eusebius (besloten)
19:00 uur Stille tocht naar Airborneplein
18.45 uur March over the bridge (Massed Pipes and Drums RBL TN)
19.15 uur kransleggingsceremonie Airborneplein
20:30 uur Start Bridge to Liberation
22:00 uur Einde herdenkingsavond

Airborne Region
Herdenken, beseffen en beleven doen we met elkaar in Arnhem, Ede, Renkum en Overbetuwe. Samen vertellen wij het verhaal van de Slag om Arnhem. Over september 1944, maar ook de impact die het vandaag de dag nog steeds heeft. Naast de herdenkingen kent de regio een breed programma met verschillende soorten activiteiten, zie website Airborne-Region.

Verkeersmaatregelen:
Vanaf maandag 12 tot 20 september zijn er diverse verkeersmaatregelen i.v.m. deze herdenkingen. Deze kan men hier lezen.

ArnhemMail

ArnhemMail plaatst berichten van de gemeente Arnhem.

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart