fbpx

Heel NL wipt!

https://arnhemshart.nl

Vanaf 30 maart a.s. gaat het NK-Tegelwippen van start. Het NK-Tegelwippen maakt deel uit van de campagne ”Een groener Nederland begint in je eigen tuin!” De komende twee jaar zullen meerdere activiteiten worden georganiseerd voor het vergroenen van tuinen. De activiteiten worden georganiseerd door een groot aantal groene organisaties. Zij hebben de handen ineengeslagen om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen – samen met de inwoners.

Inwoners, ondernemers en bedrijven kunnen meedoen om Arnhem nog groener en mooier te maken. Er zijn vele mogelijkheden. Van geveltuin tot een https://arnhemshart.nl/buurttuin, tover je parkeerplaats om tot groene voortuin, van horizontaal tot verticaal een muur vergroenen. Meer planten in je achtertuin door overbodig straatwerk te verwijderen. Of wil je toch eindelijk die waterpartij of grasveld?

https://arnhemshart.nlElke tegel die verwijderd wordt kan men opgeven op de website van NK-Tegelwippen. Vanaf 30 maart a.s. gaat Arnhem ook de landelijke strijd aan en wil daarmee Nijmegen proberen te verslaan. De beste gemeente wint de Gouden Tegel en de roem voor 2021. Vorig jaar werd Amsterdam verslagen door Rotterdam.

Wie een geveltuin of buurttuin wil realiseren kan daarvoor het beste eerst contact opnemen met wijkbeheer van de gemeente. Voor de openbare ruimte geldt een aantal regels als het gaat om bereikbaarheid en voldoende ruimte voor passanten.https://arnhemshart.nl/

Arnhems Hart kan je als aanvrager ondersteunen en meehelpen met het realiseren van geveltuinen en boomsingels. Je maakt daarbij kans op de titel “Binnenstadtuin 2021” die vorig jaar gewonnen werd door een bewoonster uit de Bergstraat.

Help je mee om Nijmegen te verslaan? Krijg je zin om mee toe doen en de binnenstad nog groener en klimaatbestendiger te maken? Lees dan ons uitgebreide artikel over vergroenen.

 

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart