Hee Willem hoe vier jij je verjaardag in Arnhem?

Wellicht weet je alles al en heb je al voorzorgsmaatregelen genomen. Naast drank en voeding zijn er wellicht nog wat dingetjes die je vergeten bent voor het aanstaande grote feest van Willem.

https://arnhemshart.nl/Parkeren en afsluitingen:
Vanaf maandag 22 april a.s. worden op diverse plekken in en om onze binnenstad al voorzieningen opgebouwd voor het Koningsfeest 2019. Vele pleinen, straten, en parkeerplaatsen zullen volgebouwd worden om de vele feestgangers te vermaken.

Zo kan men bv. niet parkeren op De Trans, De Markt, Arien Verhoefstraat, gedeelte Vossenstraat en ga maar zo door. Elke bewoner heeft daarover een schrijven ontvangen van de gemeente Arnhem en/of van de desbetreffende organisator die het feest organiseert in de buurt.

Daarnaast staan er overal gele borden waar datums en tijden op kunnen staan wanneer men er niet mag/kan parkeren. En of je wel een auto in de buurt van een evenement wil hebben staan betwijfelen we dan ook wel…….voorkomen is beter dan genezen.https://arnhemshart.nl/

 

Afsluitingen tijdens de twee dagen:
Zowel tijdens Koningsnacht als Koningsdag is de binnenstad afgesloten voor alle verkeer. Dit geldt ook voor tracé Weerdjesstraat en de zijstraten. De afsluiting vindt plaats op vrijdag 26 april van 19.00 uur tot 01.00 uur (27 april) en op zaterdag 27 april van 12.00 uur tot 01.00 uur (28 april). Men kan eventueel als bewoner wel via de Oranje Wachtstraat het tracé Weerdjesstraat op rijden. (Zie kaart)

Tijdens de bovengenoemde afsluitingstijden zijn ook De Blauwe Golven, Roermondsplein en de Mandelabrug afgesloten voor motorvoertuigen.

Parkeergarage Rozet:
Deze garage aan de Langstraat is tijdens Koningsnacht- en dag alleen beschikbaar en bereikbaar voor vaste vergunninghouders. D.m.v. camera en de kentekencheck gaan de slagbomen open en dicht.

Fietsen:
Pas ook op wanneer je denkt lekker met de fiets te komen naar de binnenstad want op en rond de Korenmarkt, Jansplaats en Jansplein en omgeving mogen geen (brom-)fietsen en scooters worden geplaatst. Dit geldt voor de 26e en 27e de gehele dag en ze worden zonder https://arnhemshart.nl/pardon verwijderd.

Wie hierdoor zijn (brom-)fiets of scooter kwijt is kan op de gemeentewerf, Snelliusweg 60, pas na maandag de 29e deze ophalen. Kijk eerst even op AFAC.nl of deze er opstaat en noteer het betreffende barcode/nummer. Na overleg van je id-bewijs, (alle) werkende sleutels en €35,- mag jij je ijzeren ros weer mee nemen.

Dus plaats je fiets bv in een (bewaakte) fietsenstalling zoals onder Arnhem Centraal. Of in de gratis bewaakte stalling onder de oude V&D. Let wel even op de openingstijden.

Je gasten verwelkomen met de bus is een plus:
Op website ervaarhetov.nl is voor 5 euro een speciale Koningsdagkaart verkrijgbaar. Die geeft recht op de hele dag onbeperkt reizen op alle Breng-bussen in de regio Arnhem-Nijmegen. Deze kaart is niet geldig in de nachtbus.

De extra nachtbussen rijden op de lijnen Huissen-Bemmel-Lent-Nijmegen, Elst-Oosterhout-Nijmegen, Angeren-Doornenburg-Gendt-Haalderen, Velp-Rheden-Dieren-Doesburg, Oosterbeek-Doorwerth-Heelsum-Renkum-Wageningen, Driel-Heteren-Zetten en Westervoort-Duiven. Er rijdt dan ook een extra speciale nachtbus 7 naar de Arnhemse wijken Geitenkamp en Schuytgraaf.

En voordeel van het OV is dat je lekker kunt lallen en ballen!

Alvast veel plezier iedereen!

 

https://arnhemshart.nl/

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart