fbpx
Nieuws

Happy Winter in Arnhem

Terwijl velen al uitkijken naar een Elfstedentocht en skiën in Tirol maakt Arnhem zich op voor de winterse uitstraling. Met vele Veluwse dennen word de binnenstad opgesierd, en worden er boombanken geplaatst. Winkeliers richten gezellig hun winkels in en worden er vele lampjes overal geplaatst.

kerst-04De schaatsbaan op de Jansplaats zal vanaf vrijdag 9 december om 10.00 uur feestelijk worden geopend. Deze zal dagelijks van 10.00 tot 21.00 uur geopend zijn. Natuurlijk met de nodige kerstmuziek en lekkers.  De schaatsbaan is 200m2 groot en blijft tot en met 15 januari 2017 liggen, en er zijn schaatsen te huur.

Op 10 december is er op het plein bij station Arnhem Centraal weer een mooie demonstratie woodcarving. Met dampende hete motorzagen wordt uit een blok hout iets moois gemaakt. De creaties worden her en der later in het centrum geplaatst ter ondersteuning van het vele mooie groen.

Ook is er die dag de 7 Warme Winterse wensen, in en rond de 7-straatjes. Tijdens het shoppen krijgt iedereen een kaartje om een wens te doen voor zijn naaste. Diverse 7-straatjes winkeliers hebben belangeloos diverse mooie cadeaus beschikbaar gesteld. Daarnaast kan men marshmallows en kastanjes klaar maken buiten.

Op zondag 11 december is er weer een hele mooie dag voor muziekliefhebbers. Muziek bij de buren vind dit jaar plaats vanaf 12.00 tot 21.00 uur door heel Arnhem heen. Ook in diverse horeca gelegenheden kan men luisteren naar lokale talenten. Beats, rock, klassiek en ook jazz passeren deze dag de revue.kerst-02

Vorig jaar was er voor het eerst een kerstmarkt in het centrum maar ook dit jaar zal hij weer plaats vinden. Op 18 december  zal de gehele binnenstad geopend zijn vanaf 12.00 uur. Een diverse scala aan producten staan dan verspreid over vele kramen en natuurlijk met vele live muziek. Een middag om gezellig te proeven en te drinken langs de vele kraampjes.

Ook dit jaar zullen vele luidsprekers de Top2000 ten gehore brengen in de binnenstad. Van 17 tot en met 23 december kan men genieten van de mooiste liedjes anno 2016. Zing of dans mee met Queen, Led zeppelin, Billy Joel en The Eagles terwijl men winkelt.

kerst-10Momenteel is men erg druk bezig om vanaf de Eusebiuskerk naar De markt alles te verlichten met meer dan 100.000 led lampjes in de bomen. Deze zullen aan gaan op de eerste dag van de weekmarkt, namelijk 9 december a.s. Samen met het vele Veluwse groen en de met kerstsfeer ingerichte huiskamers van de binnenstad bewoners zal het centrum zeer sprookjesachtig zijn.

Wil men dan toch de boom in dan kan men dit doen vanaf de Eusebiuskerk, op 20 en 29 december van 19.00 tot 21.00 uur. Vanuit het hoogste punt heeft men vrij zicht over Arnhem en kan men getuige zijn van de vele mooi lichtpuntjes die avond.  kerst-07Hopende dat het een witte kerst wordt dit jaar!

 

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart