fbpx
Nieuws

Happy Rodenburgstraat!

Afgelopen april hebben vele bewoners van de Rodenburgflat aangegeven niet happy te zijn met de eerdere tekeningen betreffende de herinrichting van de Rodenburgstraat aan hun zijde. Door deze tekeningen zou de kleurrijke uitstraling, die deze straat heeft, totaal verdwijnen. De Gemeente liet ineens de aanwezige geveltuinen, boomsingels maar ook de buurttuinen met deze geplande herinrichting totaal weg. Door directe contact met een bewoner en de Gemeente is er toen naderhand nog een apart overleg geweest.

Bewoners gaven aan de geveltuinen te willen behouden en eigenlijk nog meer daarvan te willen hebben. Ook de buurttuinen met de aanwezige ronde bank mocht niet verdwijnen. Tevens gaven ze aan dat er steeds meer hondenbezitters de straat zagen als een uitlaatplaats met de nodige drollen die bleven liggen. Ook worden er honden uitgelaten onder de bomen waar zelfs de begroeiing steeds minder werd. De projectmanagers Ronald en Theunis van de Gemeente luisterden zeer aandacht naar de aanwezigen en zouden aan de ingebrachte argumenten werken en een nieuwe tekening maken.

Afgelopen week was het dan zo ver en onder het genot van een kopje koffie werd de nieuwe tekening getoond aan de aanwezigen. Vanaf begin worden de eerste bomen verwijderd omdat deze te dicht op de huizen staan. Tevens zal hier ook een rand met parkeerplaatsen komen. Onder de bomen komt een dichtere begroeiing zodat er echt geen honden meer tussen door kunnen om uitgelaten te worden. Tevens zal aan de wegzijde de ondergrondse containers komen met de kledingcontainer.

Langs de gehele Rodenburgflat kan men wel of niet kiezen voor een geveltuin. Een aparte strook met trottoirbanden zal langs de gehele zijde worden gemaakt en bestraat worden met de restant keien van De Markt. Men kan zelf deze verwijderen en een geveltuin maken. Ook Sjaak de kapper heeft aangegeven om langs zijn zijde deze in te planten. In kader van het project geveltuinen kunnen bewoners straks korting krijgen op hun plant aankopen. (Zie ons artikel: Geveltuinen in de binnenstad.)

Waar nu nog het openbaar toilet staat komt gras met bomen, het toilet gaat binnenkort naar parkeerplaats De Trans toe. De eikenboom op de hoek De Trans/Rodenburgstraat zal worden gekapt, dit vanwege hoogteverschil met de nieuwe bestrating. Er komen hier dan ook twee bomen voor terug op dezelfde plek. De parkeerplaats zal medio december a.s. omringd zijn met veel bomen en een haagbeuk. De weg daarnaast is nu voor de helft af en zal na de sloop van de oude appartementen verder worden afgemaakt. Dit word geen doorgaande weg later.

In de nieuwe tekening werd aangegeven dat de buurttuin verplaatst zou worden. Maar dit zou niet logisch zijn, volgens de bewoners, aangezien dan de ronde bank er zou verdwijnen. En ook de tuin dan volledig onder de bomen zou verdwijnen en er meer wortels zitten van deze bomen in de grond. Dus men kan dan niet de planten erheen verplanten. Deze verplaatsing zou ook niet zeer logisch zijn en was ook niet beloofd in het eerdere gesprek. Gemeente zal dit nog nader gaan bekijken en bespreken.

Onder de twee moeras eiken word alles bestraat en hier komt dan The Happy Camper Pong van de Filipijnse kunstenaar Louie Cordero te staan. Deze pingpongtafel heeft gestaan op de Sonsbeekexpositie “16, en had zeer veel bekijks. De Gemeente heeft een aantal kunstwerken aangekocht waar onder deze. Vanuit de Rodenburgflat zijn er twee bezwaren ingediend hiertegen omdat deze bewoners bang zijn voor hangjongeren e.d. De aanwezige bewoners op deze avond vinden het idee zeer leuk en ook een aanwinst voor de straat. En men kan een keer een ontbijtochtend organiseren daar deelde een bewoonster zelfs nog mee.

Afgesproken is om de Happy Camper Pong er neer te zetten en als er echt veel overlast e.d. is om dan alsnog een oplossing daarvoor te zoeken.

Rodenburgstraat
Rodenburgstraat

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart