fbpx
Nieuws

Hallo ik heet Glutton!

Glutton is het nieuwe paradepaardje van de binnenstad. Nou jah een paardje……het is een grote stofzuiger op wielen. Alhoewel het harder zuigt dan menige stofzuigers die men thuis gebruikt.

De gemeente en Sight heeft momenteel een proef lopen met Glutton door de binnenstad. Deze is dagelijks zijn rondje aan het maken vanaf Arnhem Centraal naar en door het winkelgebied. Tijdens zijn dagelijkse ronde zuigt hij van alles op, van papiertjes tot vorkjes tot peuken.https://arnhemshart.nl

Glutton is wel een uitkomst doordat hij niet zoveel lawaai maakt als een bladblazer waar elke winkelier en vooral bewoners een hekel aan hebben. Daarnaast kan Glutton  wel in elk hoekje komen en samen met zijn baasje zuigt die veel op.

De Glutton heeft een grote Kliko achterop waar alles in wordt gezogen. Is volledig elektrisch aangedreven en kan maximaal 12 uur op een volle accu werken. Glutton is volledig wendbaar waardoor die gewoon tussen het winkelend publiek kan gaan zuigen.

De eerste ervaringen met de Glutton zijn veelbelovend maar ook bewoners zien nu veel minder peuken e.d. liggen op plekken waar normaal veel rokers staan. Ook de mensen die met de Glutton dagelijks op pad gaan zijn enthousiast. Terwijl soms ze wel eens worden aangesproken van wat dat ding nu weer is.

Wel zullen dagelijks nog de grote veegwagens en bladblazers vanaf Arnhem Centraal richting de Rijnkade gaan. Maar ook daar wordt hard aan gewerkt om deze schoner en stiller te maken.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart