fbpx

Groen Forum biedt “Groen Manifest” aan in de gemeenteraad.

In Arnhem is elk stukje groen meer dan welkom. Het geeft meer natuur, vogeltjes, insecten, en vooral ook rust naar de mensen toe. Daarnaast kan hierdoor het hemelwater beter weglopen en is er minder verharding nodig.

Waar diverse andere (groen) partijen de afgelopen maanden al een groen manifest ondertekenden en/of aanboden aan gemeentes en politieke partijen, heeft ook het Groen Forum Arnhem afgelopen maandag de gemeenteraad hun “Groen manifest” overhandigd.

In de aanloop naar de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen in 2018 hopen vele groene partijen dat ook de Arnhemse politiek hun verkiezingsprogram meer groener maakt. Groen Forum voorzitter Koos de Vos gaf in een korte uitleg aan wat het groen forum inhoudt; een marktplaats van vele groene partijen in één forum.

In het manifest worden tips en ideeën aangedragen zoals het vergroenen van wijken, educatie, vogel- en insectenbeheer. Maar ook draagt ze aan op hergebruik van gebouwen en het versterken van de reeds bestaande groene openbare ruimtes.

Ook ziet zij graag meer fruitbomen en besdragende struiken die goed zijn voor mens en dier. Groene daken en afkoppelen van hemelwaterafvoeren behoren ook tot zaken in het manifest. Maar ook het scheppen van beschutte gebieden en nestkasten voor (beschermde) vogels. En dat dit ook een soort verplichting wordt voor projecteigenaren en verhuurders.

Het manifest is hieronder in te zien:

 

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart