fbpx

Goed Geregeld Arnhem: voor vragen over geld en regelzaken

In opdracht van gemeente Arnhem lanceren Stichting Rijnstad, SWOA en Stichting Humanitas, Goed Geregeld Arnhem. Een online loket voor inwoners en professionals voor vragen over geld en sociaal juridische zaken. De website ggarnhem.nl biedt inwoners gratis en vrijblijvend advies en geeft antwoord op veelgestelde vragen. Goed Geregeld Arnhem werkt vanuit het één-loket principe: dat betekent één keer je vraag stellen aan een professional met brede algemene kennis en een helder antwoord in gewone taal of directe doorverwijzing met warme overdracht.

Met Goed Geregeld Arnhem doelen de organisaties op het laagdrempeliger maken van hulp vragen en vinden. “Niet eerst hoeven zoeken bij welke deur je moet aankloppen of je weg moeten vinden in ingewikkelde vraagstukken, maar één voordeur met vriendelijk onthaal.” Aldus Elske van der Borgh, Financieel Consulent bij Rijnstad. Of een inwoner slechts een simpele vraag heeft of kampt met een complex probleem, bij Goed Geregeld Arnhem ben je aan het juiste adres.

“Ik word ontslagen terwijl ik ziek ben, mag dat zomaar?”
Goed Geregeld Arnhem geeft antwoord op uiteenlopende vragen op verschillende leefgebieden zoals werken of zorg. Als het antwoord op de website niet te vinden is kan je vraag gesteld worden via telefoon of contactformulier. Aanvullend komt er een bemande chat. Achter de schermen zitten Financieel Consulenten en Sociaal Raadslieden die adviseren, ondersteunen en zo nodig doorverwijzen. Door een bondige uitvraag op verschillende levensgebieden kan problematiek vroegtijdig gesignaleerd worden.

Goed Geregeld groeit
Aleksandrova vertelt: “Het doel is Goed Geregeld Arnhem te laten uitgroeien tot platform waar inwoners en professionals alle relevante informatie, links en doorverwijzingen kunnen vinden over onderwerpen rondom geld- en regelzaken.” Om de doorontwikkeling te realiseren werkt het initiatief nauw samen met Arnhemse zorg- en welzijnsorganisaties, professionals, inwoners en de gemeente.

Specialisme
De Financieel Consulenten zijn onder andere gespecialiseerd in het uitvoeren van voorzieningenchecks, budgetchecks en het aanvragen van rentestop, toeslagen, voorzieningen, betalingsregelingen. Sociaal Raadslieden richten zich onder andere op (rechts-) gebieden, sociale zekerheid, belastingen, arbeid, huisvesting en onderwijs. In de aanpak is Goed Geregeld erop gericht om zelfregie te bevorderen en behouden, de drempel om hulp te vragen zo laag mogelijk te maken en antwoorden te bieden in begrijpelijke taal. Ook is Goed Geregeld een plek voor professionals die advies nodig hebben of vragen hebben over doorverwijzing.

ggarnhem.nl is online sinds maandag 3 mei jl.

ArnhemMail

ArnhemMail plaatst berichten van de gemeente Arnhem.

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart