fbpx
Nieuws

Glutton heeft twee broertjes erbij en de binnenstad meer rust.

We hebben er al eerder een artikel aan gewijd op onze site en het is ook geen onbekende in de binnenstad. We hebben het dan over de “Glutton”. Een grote stofzuiger die her en der peuken en het andere (klein) afval opzuigt alsof het hierdoor van leeft.

Met een grote Kliko bak achterop en een lange stofzuigerslang rijdt deze vanaf Arnhem Centraal naar het winkelcentrum. De hoofdstraat en zijstraten worden dan door deze mooie uitvinding goed schoon gezogen. Daarna gaat het richting de Rijnkade en de resterende randen van de binnenstad. Met een volgeladen accu kan de “Glutton” een twaalf uur volhouden.

Omdat de aanschaf behoorlijk prijzig is, werd er eerst een proef gehouden om later te bekijken of er eentje bij kon komen. Doordat de “Glutton” eigenlijk in elk gaatje wel kan komen, heeft het https://arnhemshart.nlondertussen dan ook wel zijn strepen verdiend. Daarnaast maakt hij ook niet zoveel kabaal als de bladblazers en veegmachines.

We waren eerder al diverse malen in gesprek om de ouderwetse kabaal makende veegmachines en bladblazers te weren omdat ook bewoners aangaven hier veel last van te hebben en vooral in de weekenden. Omdat er voor een aantal jaar een contract liep met de aannemer Sight was dit al niet zo makkelijk. Daarnaast moest het Arbo technisch ook verantwoord zijn omdat een elektrisch apparaat vaak meer weegt en al binnen korte tijd leeg is. Dit is ook gebleken uit eerdere testen door aannemer Sight.

Op de zondag zal schoon worden gemaakt met een veegmachine en daarbij ondersteund met elektrische bladblazers omdat voor 10.00 uur de gehele binnenstad schoon moet zijn en alleen de stofzuigers dit nooit gaan redden.

Doordat men met de “Glutton” tussen de voetgangers kan werken en rijden, wil de gemeente ook een signaal afgeven. De mensen meer bewust maken dat afval in een prullenbak hoort en niet op de grond. In het winkelcentrum heeft men zelfs nieuwe afvalbakken laten plaatsen met een asbak.

Gemeente gaat samen met de aannemer Sight regelmatig kijken of de werkwijze aangepast moet worden en zal ook bij bv evenementen meer materieel inzetten zodat de binnenstad schoon blijft. Maar dat scheelt ook enorm als men zijn/haar afval in de afvalbak deponeert!

Een gedachte over “Glutton heeft twee broertjes erbij en de binnenstad meer rust.

  • nnf.g

    Prima goed voor iedereen. Minder geluid en minder stof die door kieren naar binnen word geblazen. Nu al die fietsen nog in nette rekken of stallingen. Door meer binnenstad bewoners zijn er meer fietsen die overal staan hangen of liggen, ze worden zelfs aan winkeldeuren met ketting vast gemaakt. N winkelier.

    Beantwoorden

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart