fbpx
Nieuws

Een gezond en menslievend 2018 gewenst voor iedereen!

Terwijl langzamerhand de binnenstad weer ontwaakt lezen wij een bedankmail van een inzender voor onze jaarlijkse kerstactie. Een actie waarbij bewoners een andere bewoner aanmeldde die zich in had gezet of gewoon even een verzetje had verdiend in deze donkere dagen.

We denken even terug aan deze mooie avond waarbij drie binnenstadbewoners volledig in de watten werden gelegd door de Eusebius en Bar-restaurant Treffen. Een avondje dat deze mensen hebben verdiend en waar ze zeker vaak nog over zullen praten. Nu nog hopen dat ze er achter komen wie ze met liefde heeft aangemeld.

We blikken ook even terug naar het jaar 2017 als bewonersgroep en hoe we de binnenstad zagen veranderen het afgelopen jaar. En natuurlijk ook de impact die vele vernieuwingen teweeg hebben gebracht in ons woongebied.

Zo zagen we de aanleg van de Sint Jansbeek van begin tot nu. Maar ook de start van de nieuwbouw op het Kerkplein. En niet te vergeten de diverse herinrichtingen van straten en het tracé Weerdjesstraat. Vernieuwingen waar iedereen aan moest wennen en het ook niet altijd mee eens was.

We praten met veel bewoners maar ook geregeld met ondernemers in onze binnenstad. Allemaal met hun eigen mening en ook inzichten hoe de binnenstad is en veranderd. Voor ons ook vaak moeilijk omdat we graag de meningen van de bewoners delen met de gemeenteraad en betrokken ambtenaren.

We zagen ook diverse raadsstukken passeren die bewoners zouden raken. Zo werd er zeer lang gepraat over de bereikbaarheidsvisie en de Diftar en eigenlijk zijn deze twee nog niet echt 100% klaar. Voor de Diftar heeft men nog een jaartje respijt en zal deze waarschijnlijk pas in 2019 worden ingevoerd.

De bereikbaarheidsvisie zal naar ons inzien nooit 100% goed zijn omdat er vele zaken al zijn veranderd en nog gaan komen. Daarnaast komt er naast meer woningen ook meer verkeer de binnenstad in. Helaas kunnen ondernemers nog steeds niet in de parkeergarages terecht en houden hier ook veel straatplekken mee bezet. Voor het dichtslibben van onze (rond)wegen wordt echter al vele malen gewaarschuwd, en daar helpt geen parkeeractie tegen.

Naast het vele overleg met derden heeft Arnhems Hart regulier vergaderd. Veelal was het elkaar updaten over de projecten en het monitoren van diverse zaken in de binnenstad. Hiervoor hebben zelfs een keer een officieel verzoek tot inzage van gegevens moeten doen.

Daarnaast hebben we het ook gehad over vele ideeën voor en van de binnenstadbewoners die op tafel kwamen. Sommige ideeën zijn al aardig uitgewerkt en worden binnenkort gepubliceerd in de media. Ook zullen we een eigen jaarbudget gaan aanvragen waar we al met de gemeente gesprekken over hebben gehad.

In 2018 gaan we gewoon verder voor de binnenstadbewoners en worden we steeds meer actiever. We gaan kijken waar bewoners behoefte aan hebben en sluiten aan bij diverse overleggen, vooral als het gaat om bewoners meer met elkaar in beweging en gesprek te laten komen. Maar we komen ook in actie om meer geveltuinen en groen te creëren in de binnenstad, iets wat altijd goed is voor mens en dier.

Je kunt ons volgen via de sociale media, de site en ook geregeld via de lokale media als het gaat om informatie en berichten. En wil je zelf eens een stukje schrijven of meepraten dan kan dat altijd. We zijn en blijven een open bewonersgroep voor alle bewoners van de binnenstad.

Zoals ook in de bedankmail ter afsluiting stond delen we deze ook met jullie:

Een gezond en menslievend 2018 gewenst voor iedereen!

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart