fbpx
Nieuws

Gemeente Arnhem betaalt mee bij beter toegankelijk maken winkel

Arnhemse ondernemers die hun winkel of horecagelegenheid toegankelijker willen maken voor mensen met een beperking, kunnen bij de gemeente Arnhem aankloppen voor een financiële bijdrage. Bijvoorbeeld als ze drempels willen weghalen, een toilet toegankelijk willen maken of de akoestiek willen verbeteren. Maar ook als ze bijvoorbeeld een voorleesfunctie aan hun webshop willen toevoegen.

https://arnhemshart.nlHet Arnhemse Toegankelijkheidsfonds is bedoeld voor ondernemers die een winkel of horecagelegenheid in Arnhem hebben. Ook geldt de regeling voor dienstverleners met een balie, zoals een kapper of een nagelstudio. In het fonds zit 150.000 euro. Investeringen tot 2.000 euro kunnen geheel vergoed worden. Bij investeringen vanaf 2.000 euro vergoedt de gemeente de helft van de kosten, met een maximum van 10.000 euro.

Gastvrij voor iedereen
Wethouder inclusie Maurits van de Geijn: ‘In Arnhem willen we dat iedereen volwaardig, zelfstandig en gelijkwaardig kan meedoen. Oók als je een chronische ziekte of een beperking hebt, iets waar één op de vijf mensen mee te maken heeft. Met deze regeling helpen we Arnhemse ondernemers om hun zaak toegankelijker te maken. Als gemeente werken we zelf ook continu aan een betere toegankelijkheid van de openbare ruimte en publieke gebouwen. Door onze gezamenlijke inspanningen wordt Arnhem weer iets gastvrijer, voor iedereen.’

Apcg geeft advies
Het Arnhems platform chronisch zieken en gehandicapten, Apcg is betrokken bij het uitvoeren van de regeling. Het Apcg geeft ondernemers advies over welke maatregelen het meest effectief zijn, en over de uitvoering van die maatregelen. Voorzitter van Apcg, Marjolein van den Broek: ‘We vinden het heel goed dat er nu een fonds is om ondernemers te ondersteunen bij het toegankelijk maken van hun zaak. Uiteraard dragen we hier graag aan bij vanuit onze ervaringsdeskundigheid. Want, niemand weet beter wat ”drempels” zijn die mensen met een beperking tegenkomen, dan zijzelf. Zo helpt dit fonds om Arnhem toegankelijker te maken en dat is winst voor bezoekers met een beperking en de Arnhemse ondernemer, want toegankelijkheid loont!’

Deurbellen
Sommige verbeteringen zijn simpel en kosten relatief weinig. Zoals een ingang die vrij is van obstakels, of een menukaart met goed leesbare letters. Eerder al deelde de gemeente, samen met het Apcg en Platform Binnenstad Arnhem gratis deurbellen en een flyer met tips uit aan Arnhemse ondernemers in de binnenstad. Dankzij deze deurbellen ervaren mensen met een beperking minder problemen wanneer ze een winkel of horecagelegenheid willen bezoeken.

ArnhemMail

ArnhemMail plaatst berichten van de gemeente Arnhem.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart