fbpx
Nieuws

Gele Rijdersplein een smoel of gewoon een heerlijke groene omgeving?

Met een heerlijke bak koffie werden omwonenden, voorbijgangers en ook de jeugd binnengehaald om over de invulling van het Gele Rijdersplein te praten.

Het plein dat sinds 1 maart 2017 autovrij is geworden na een akkoord in de gemeenteraad van 2011 wil wethouder Ine van Burgsteden een invulling geven. Een invulling in samenspraak met de stad. Alwaar zij eerder al aangaf hoe ze het plein zag, stond ze deze dag paraat om ook anderen te horen over het plein.https://arnhemshart.nl

Vele ideeën kwamen dan ook voorbij en een sneltekenaar maakte daar weer een illustratie van op een rol behang. Het viel op dat de aanwezige gemeenteambtenaren ook echt tijd namen om naar de ideeën te luisteren en goed in gesprek gingen.

Voornamelijk veel over achterstallige onderhoud van de AKU fontein en de omgeving. De overlast van hangjongeren en de vele rotzooi wat er achterblijft. Nu blijkt dat deze groep volgens een aantal bewoners meer is geworden door de nieuw geplaatste bankjes. En aangezien er geen afvalbakken zijn blijft de rotzooi gewoon steeds liggen. Deze klachten werden ook meegenomen door de aanwezige ambtenaren.

Een onderhouden AKU fontein en deze dan betrekken met het plein door meer groen dat ook bestand is tegen wildplassers e.d. Dit is eigenlijk het meest gehoorde idee van bijna iedereen.

https://arnhemshart.nlEen groepje skaters die passeerden, zagen graag een half-pipe en kleine schansjes om nu eindelijk eens een vaste plek te hebben ergens in de binnenstad. Deze groep wordt op elke plek weggestuurd. Ze treffen elkaar op diverse plekken, vanaf Arnhem Centraal tot de Rechtbank of in het weekend op De Markt tegen de marktkramen. https://arnhemshart.nl

Ook werd de aandacht gevestigd op de uitbreiding van de gratis bewaakte fietsenstalling. Een dikke rij scooters en brommers stonden buiten het hekwerk gestald. Terwijl dit niet de opzet is geweest bij het maken van deze uitbreiding.

Op de scooterplekken onder de Janspoort staan ook deze middag alleen fietsen en bij het fietsenrek stond het weer goed dicht gepakt. Ook het hekwerk bij het Willemsplein stond vol met fietsen. Terwijl dit alles nog in de pas uitgebreide fietsenstalling had kunnen staan.

https://arnhemshart.nlOp de site “Doe mee in Arnhem” zijn vele ideeën geplaatst. Van een klaagmuur tot een werkplek met kiosk. Ook gingen diversen voor een betere verbinding maken met de stad.

Kleinschalige evenementen zoals een foodfestival zien de bewoners gewoon graag blijven, maar de herrie evenementen mag verdwijnen van hun. Ook de fietspad dat een racebaan is zou van hun direct aangepakt mogen worden.

De wethouder neemt alles mee in haar besluit en zal medio half april 2017, volgens planning, met een definitief plan komen. Intussen word er op het gemeentehuis nog driftig gezocht hoe het AKU fontein beter gemaakt kan worden.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart