fbpx
Nieuws

Gele Rijdersplein krijgt een meet-up.

Aanstaande zaterdag 25 maart 2017 is er een meet-up van 11.00 tot 15.00 uur op het Gele Rijdersplein. Het plein dat op 1 maart jl. autovrij moest zijn na een gemeente-akkoord van 2011.

Wethouder Ine van Burgsteden roept bewoners, ondernemers en bezoekers op om hun idee te geven voor het Gele Rijdersplein. Zo is ook de website “Doe mee in Arnhem” weer online gezet om ook daar ideeën te plaatsen en mooie ideeën te liken.

Alhoewel de wethouder eerst aangaf grote haast te hebben om alvast het plein een leuke indruk te geven was daar eerst nauwelijks iets van te merken. De witte parkeerlijnen werden weggehaald en er stonden vier treurige perenbomen in metalen bakken. En achter een hek wachtten 4 houten bankjes tot ze ergens zouden worden geplaatst.

Op dit moment zijn de bankjes wel geplaatst en zijn er twee relingen naast een boom gezet wat waarschijnlijk skateboards moet lokken. Of hier de omwonenden blij mee zullen zijn? In het centrum zijn deze fanatiekelingen vaak tot diep in de nacht bezig met hun stunts.

https://arnhemshart.nlIn het midden liggen wat boomstammen beetje gekruist afkomstig van afgezaagde bomen van elders uit de binnenstad. Leuk voor een kampvuurtje maar niet om je kind met zijn schone kleren op te laten klauteren. En ook niet om even als volwassenen op te gaan zitten, tenzij men graag van groene kleren houdt.

De gratis bewaakte fietsenstalling is behoorlijk uitgebreid langs de pergola/veranda en is het dubbele van wat het eerder was. Helaas is het hokje blijven staan zodat men niet over de totale bewaakte stalling kan kijken. Bij navraag blijft dit hokje ook gewoon zo staan en wordt niet op een overzichtelijke punt geplaatst zodat alles ook https://arnhemshart.nlecht bewaakt is.

Wethouder Ine van Burgsteden vindt het nu al een behoorlijke verandering maar Dhr. Venhoek van D66 vindt van niet. Deze vroeg afgelopen maandag, hoe het met het plein zit en wat de schema van uitvoering momenteel is, omdat er midden april 2017 een plan zou moeten liggen. Wethouder ligt op schema zegt ze en verwijst iedereen door naar de website om daar te kijken naar de ingekomen ideetjes.

Onder de Janspoort en langs het Willemsplein staan nog vele fietsen die eigenlijk in de bewaakte fietsenstalling hadden kunnen staan. Hoe de wethouder dat https://arnhemshart.nlop gaat lossen is nog onbekend.

De AKU fontein wordt de komende tijd uitgewerkt bij de gemeente. Deze heeft achterstallig onderhoud en ziet er ook niet meer uit. De fontein staat reeds op de monumentenlijst en is in 1960-1961 gebouwd, naar ontwerp van architect en hoogleraar H. Brouwer, als bekroning van de wederopbouw. En is steeds een middelpunt van vele gesprekken.

Arnhems Hart is er als bewonersgroep ook bij betrokken om er een mooi plein van te maken en kijkt uit naar alle ideeën die a.s. zaterdag komen en op de website geplaatst worden.

Dus we zien je graag a.s. zaterdag 25 maart 2017 vanaf 11.00 uur op het Gele Rijdersplein.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart