fbpx
Nieuws

Gele Rijdersplein e.o. wordt autovrij.

Wethouder Geert Ritsema heeft laten weten dat per 1 maart a.s. het Gele Rijdersplein autovrij wordt gemaakt. Ook de naast gelegen Bastionstraat  hoort erbij, iets wat eerder niet ter sprake is geweest naar onze informatie. Immers men sprak en spreekt nog steeds over een plein!

Het Gele Rijdersplein zelf kent momenteel 73 parkeerplaatsen en 3 gehandicapten plaatsen. Mede door deze plannen zullen vooral ouderen en gehandicapten zeer worden getroffen. De gemeente zegt daarvoor naar een “maatwerk oplossing” te zullen zoeken.

Via Twitter is er al een discussie ontstaan tussen Leendert Combée, Geert Ritsema, ondernemers en ook Arnhems hart. Op 30 januari a.s. heeft Arnhems Hart namelijk een afspraak met deze wethouder en vraagt zich nu af waar men mee bezig is binnen de gemeente.

Arnhems Hart heeft enige tijd geleden een rapport ingediend inzake parkeren en verkeer in het centrum, het rapport is gemaakt na een jaar met veel onderzoek, praten, tellen en observeren. Hierin staat aangegeven om het plein (weer) open te stellen voor betaald parkeren en vergunninghouders. Het rapport is hier te lezen.

Ook andere belanghebbenden hebben een zgn. pamflet ingediend zoals de ondernemers. Het is dan ook zeer vreemd dat de wethouder dit naast zich neer legt zonder er eerst over in gesprek te gaan.

Ook wil de gemeente op dit plein de open bewaakte fietsenstalling gaan vergroten. Dat deze wat groter mag is een feit, maar men zou beter eerst wat aan de fietswrakken en andere hinderlijke (illegale) fietsen kunnen doen, die deze buurt en centrum ontsieren.

De VVD heeft laten weten a.s. maandagavond een motie in te dienen tegen het voornemen om het plein al op zo een kort termijn af te gaan sluiten. De VVD wil eerst dat de wethouder de pamfletten en rapporten goed bespreekt alvorens met een nota over bereikbaarheid en mobiliteit te komen.

Volgens wethouder Gerrie Elfrink was de afspraak dat De Markt en Gele Rijdersplein autovrij zou worden als De Blauwe Golven weer als parkeerplaats gebruikt zou worden. Dit twitterde hij vanmorgen naar de ondernemers en VVD. Arnhems hart vroeg gelijk aan de wethouders of de bewoners zijn betrokken in die gemaakte beslissing.

Arnhems Hart zal ook een open brief schrijven aan de raad en volgers, om nogmaals de ongenoegen kenbaar te maken. En dit ook in het persoonlijk gesprek kenbaar maken a.s. maandag met de wethouder.

Voor de duidelijkheid hebben we nog even de copy van 2010 en 2013 hieronder bijgevoegd. Nog steeds blijft de vraag staan wanneer de bewoners erbij zijn betrokken in die tijd.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart