fbpx
Nieuws

Geklus aan een lus.

De informatieavond over de aanpassingen en opheffen van de lus op het Roermondsplein was behoorlijk goed bezocht afgelopen dinsdagavond. Op deze avond werden bewoners, ondernemers en belangstellenden goed geïnformeerd over de komende werkzaamheden die binnenkort al van start gaan.

Straks gaat men vanuit de Willemstunnel direct linksaf de Weerdjesstraat in. Of na de Blauwe Golven rechts omhoog naar Oosterbeek. Alhoewel de huidige lus onder de Nelson Mandelabrug ook een soort buffer is, verwacht de gemeente Arnhem een betere doorstroming van het gemotoriseerd verkeer.

Voor de hulpdiensten zal een keerlus onder de Nelson Mandelabrug worden gemaakt zodat zij sneller op hun plaats van bestemming zijn. Deze komt op de plek waar men nu oversteekt als voetganger en fietser. Hierdoor blijven de gehandicapten parkeerplaatsen wel gewoon gehandhaafd. Mocht het verkeer toch om een reden vastlopen, bij bv een ongeluk, dan kan deze weg ook extra ingezet worden.

https://arnhemshart.nlEr waren veel vragen over de geplande kap van de 35 bomen die grotendeels tussen de groenstrook staan. Net tussen Onderlangs en de appartementen tegen de gratis parkeerplaatsen aan bij de Boterdijk staan 32 bomen die gekapt worden (de weg N225). Omdat daar de weg ook wordt veranderd, is er ruimte nodig.

Ook bij het verlaten van de Willemstunnel zullen drie bomen gekapt worden en bij het begin van de Weerdjesstraat zal er eentje worden verplaatst. De gekapte bomen worden straks weer gecompenseerd in het gebied met nieuwe bomen. Dit is ook afwachtend wat er staat te gebeuren nog in kader van de verdere ontwikkelingen.

Momenteel loopt er een discussie over of de Blauwe Golven zo blijft of een Creatieve Corridor zal worden. Na diverse overleggen en raadsvergaderingen heeft het College van B&W besloten om hier na de gemeenteraadsverkiezingen mee verder te gaan. Het projectteam had liever gezien dat er al een besluit was genomen zodat alles eigenlijk in één keer opgepakt had kunnen worden.

Op maandagochtend 5 maart a.s. zal men beginnen met de werkzaamheden, waarbij er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met het verkeer. Dit hebben de aannemers ook meegekregen van de gemeente als voorwaarde. Op 11 en 12 maart a.s. zal men de 35 bomen kappen omdat het dan rustig is op de weg en men wat vrijer kan werken, verkeersregelaars zullen de werkzaamheden begeleiden.

Door het uitstellen van wel of geen Creatieve Corridor zal de Oude Kraan tot die tijd gewoon blijven zoals nu. Wel zal de weg naar de Oude Kraan en parkeerplaatsen op de Blauwe Golven enigszins aangepast worden om deze te bereiken. Ook het geplande snelfiets pad van en naar Oosterbeek loopt hierdoor vertraging op.

Projectmanager Theunis Kalsbeek verwacht zelf dat eind 2018 begonnen zal worden met het geheel verwijderen van het asfalt e.d. onder de Nelson Mandelabrug aan de kant van de Rijnkade. En dat dit gedeelte meer vergroend wordt. Ook in het project Rijnkade is er veel aandacht aan dat stuk, met eventuele een weg vanaf de onderkade naar de Weerdjesstraat.

De geplande werkzaamheden op het Roermondsplein zullen medio november 2018 volledig klaar zijn. Voor sommige werkzaamheden loopt er nog een aanbesteding.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart