fbpx

Geen Lutherspleintje bij de Korenmarkt.

In 2017 werden er nog plannen gemaakt voor een Lutherspleintje op de plek waar eerder namen als The Box, The Opera, The ‘O’, The Level en Club Supreme boven de ingang prijkte. We hebben het dan over het verpauperde pand in de Luthersestraat die eigenlijk niet meer past binnen onze binnenstad.

Bij veel Arnhemmers zullen waarschijnlijk nu de mooie herinneringen terugkomen. Wellicht stoten zij hun partner aan die zij indertijd daar hebben leren kennen. Veel muziek en optredens klonk er binnen deze muren. En indertijd stonden er nog een dikke rij met wachtenden voor de deur om naar binnen te mogen. Soms struikelend de trap op, en rollend de trap weer af.

De Korenmarkt heeft de afgelopen jaren veel wisselingen meegemaakt en wil graag weer het uitgaansplein van Arnhem worden. Ook werd er een nieuwe huurder gezocht voor deze discotheek en moest een prijsvraag uitkomst bieden. Het beste idee zou gratis bier krijgen en geen huur hoeven te betalen. Maar helaas bleef het pand tot heden onbenut en leeg.

Met een nieuw plan voor nieuwbouw van 44 appartementen en een commerciële plint lijkt er een omslag te komen voor de hoekhttps://arnhemshart.nl Munterstraat, Luthersestraat en Varkensstraat. Een ontwerp met meer vergroening in de vorm van balkons met plantenbakken op elke verdieping.

https://arnhemshart.nlDe laatste jaren werden al veel gesprekken gevoerd en diverse berekeningen gemaakt. Maar met de verleende vergunning staat er eigenlijk niets meer in de weg om te starten. Alleen zal er straks geen pleintje meer zijn maar wordt het tegen Pizzeria Pinokkio aangebouwd. Het complex zal bijna 19 meter hoog worden en vijf verdiepingen (excl. de plint) gaan tellen.

Het plan past volledig binnen de route die de gemeente Arnhem in 2017 ingeslagen is. Het verkleinen van het horeca gebied en meer woningen i.c.m. dag horeca en cultuur. Zo worden er appartementen gerealiseerd in de Nieuwe Breton en Manhattan en heeft de gemeente een aantal panden opgekocht, in de Varkensstraat, waar nu o.a. kunstenaars in zitten tegen een laag tarief.

De Varkensstraat heeft momenteel nog twee horecazaken, de Feestbeesten en Murphy’s Pub, die vallen nog onder de oude stempel.https://arnhemshart.nl Vorig jaar sloot The Move vanwege de corona perikelen en staat het momenteel nog leeg. Wel gaan er geruchten dat in The Move een Silent Disco zou komen. Wanneer een horecapand leeg staat vervalt de horecabestemming na een jaar.

Inmiddels is men gestart met strippen en staat er al een grote container. De archeologen staan in de startblokken om archeologisch onderzoek te doen als het pand geheel gesloopt is. Men verwacht heel veel op deze plek te vinden uit de vorige eeuwen. Proefboringen gaven al het één en ander bloot. Was dan toch de Korenmarkt het eerste echte stuk van Arnhem?

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart