fbpx

Geen evenementen maar vlag er vooral op los.

Tot 1 september zijn alle evenementen, bijeenkomsten e.d. afgelast. Dat betekent geen festivals met Koningsdag, Bevrijdingsdag en ga maar zo door. Ook de Airborne Wandeling in Oosterbeek, alle vierdaagsen en zelfs De Ome Joops Tour zijn afgelast. Een grote domper bij vele organisatoren en vrijwilligers die vaak een heel jaar bezig zijn met het regelen en inplannen.

Koningsdag, Woningsdag 2020
Ook in de binnenstad van Arnhem zal geen artiest te bekennen zijn. Confetti, ballonnen en de duizenden feestvierders blijven thuis. Geen kleedjes waarop kinderen hun overgebleven spullen https://arnhemshart.nl/verkopen, soms samen met hun helpende ouders.

Koningsdag is omgedoopt tot Woningsdag. We volgen het Koninklijke familie online of per tv dit jaar. Want zij laten Nederland zien hoe ze thuis zijn en het gezamenlijk vieren. Om 10.00 uur zal de Koning een toespraak houden en kan men tot 16.00 uur online meekijken waarna het glas wordt geheven om te proosten. Ook andere online initiatieven zullen via dezelfde website te volgen zijn.

Maar ook kun je vanuit huis meedoen en de vlag uithangen of met ballonnen en slingers je balkon versieren. Doe eens gek en versier buiten oranje wat je kunt en deel het online en stuur familie, vrienden en bekenden een mail of appje.

Via sociale media en websites worden landelijk vele (geluid)streams uitgezonden. Maar als je het Wilhelmus wilt zingen dan mag dat dit jaar vanaf balkon of voordeur hoor.

4 & 5 mei 2020
Bijnhttps://arnhemshart.nla een jaar wordt het publiek rijp gemaakt voor de grote herdenking en vieringen van 4 en 5 mei 2020, 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog. Maar het coronavirus zette een streep door de planning. Zo ook de herdenking die jaarlijks bij het monument “Mens tegen macht” op het Audrey Hepburnplein plaats vindt vervalt.

Het zou grandioos zijn wanneer het monument dit jaar vol zou liggen met bloemen om de gevallen te herdenken. We roepen dan ook iedereen op om er even langs te lopen en bloemen neer te leggen. Dat kan de gehele dag zonder elkaar in de weg te lopen en natuurlijk met de anderhalve-meter in ons achterhoofd.

Harmen Klaver deed al sinds eind maart een oproep aan alle trompettisten in Nederland om in het gehele land de taptoe te laten klinken vanuit tuin of balkon. Op zijn Facebook staat het bladmuziek en het is al ruim 24 duizend keer gedeeld.

Vanaf De Eusebius zal om 19.58 uur de taptoe klinken over de Arnhemse binnenstad door René Verkade en Ap de Geest. Zodat we thuis twee minuten stilte kunnen houden.

Evenals op Koningsdag zien we deze beide dagen dan ook graag vele vlaggen hangen.

Verstandig
Ondanks dat er velen thuis zitten of een vrije dag hebben van hun werkgever is het absoluut niet de bedoeling om thuis of in het openbaar met velen het te gaan vieren. De politie en andere handhavers zullen meer en intensiever controleren in parken, straten en bv de Rijnkade. Wie zich niet aan de noodverordening houdt is een boete rijker van €390,- en heeft dan zelfs een strafblad te pakken.

Samen een ommetje lopen of gewoon lekker fietsen is geen probleem mits men de regels in acht neemt en voldoende afstand houdt!

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart