Frisse Airborneplein voor de Slag om Arnhem.

https://arnhemshart.nlHet Airborneplein is de laatste maanden weer het terrein van opknappen en verfrissen. De Berenkuil, voor de echte Arnhemmers, werd vorig jaar ook al grondig onderhanden genomen. De stenen muren en het monument werden toen al mooi gerenoveerd. Ook werden boven en aan de binnenzijde vaste planten gepoot.

De Berenkuil is dagelijks een wirwar van fietsers, brommers, scooters en voetgangers die hier langs komen. Een belangrijk verbindingsstuk voor Arnhem maar ook als het gaat om het herdenken van de oorlog. Jaarlijks wordt hier in september de “Slag om Arnhem” herdacht met vele genodigden en Arnhemmers.

Momenteel is Van Milt restaurateurs bezig om de tegels te restaureren welk behoorlijk aangetast zijn door de weersinvloeden maar ookhttps://arnhemshart.nl door het vele zout strooien in de wintertijden. Daarnaast vinden sommigen het leuk en grappig om de muren te bekladden met spuitbussenverf en stiften. Wat helaas ook geregeld weer het geval is tijdens deze werkzaamheden.

De mannen Van Milt hebben alle tegels van de midden wanden verwijderd en waar mogelijk hergebruikt aan de zijkanten. Of er weer tegels terug komen op de midden wanden is nog onbekend. Wel worden ze gladgemaakt en voorzien van kleur en een beschermlaag voor o.a. graffiti. Ook de tegels op de zijwanden krijgen deze beschermlaag.

De werkzaamheden duren nog enkele weken en hierdoor kan het voorkomen dat soms een gedeelte is afgesloten. Maar men kan gewoon zijn weg vervolgen en is alles bereikbaar via de Berenkuil.

Ral 3004:
Ook langs het monument is er al veel gedaan. Een nieuw tapijt van fris gelegde graszoden is er al gelegd door Sight Landscaping. Welk regelmatig ook een verfrissende bui krijgt van sproeiers als het niet regent.

https://arnhemshart.nlDaarnaast zijn in de plantvakken weer mooie zomerbloeiers gepoot om het in september weer kleuriger aan te kleden tijdens de herdenking. Alles zoveel mogelijk in de Airborne kleuren, ral 3004. Met grassen als afwisseling.

Herdenking:
Op vrijdag 20 september 2019 is het de 75e herdenking om de Slag om Arnhem in de Berenkuil, dan worden alle geallieerden herdacht, die gesneuveld zijn bij hun pogingen om de John Frostbrug te veroveren en te behouden. Aansluitend vindt de 6e editie van ‘Bridge to Liberation’ plaats bij de John Frostbrug. Met optredens van onder andere André Hazes, Alain Clark, Romy Montero, Eric Corton, Dan Snow en Tre Voci.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart