fbpx

Flitsparkeren een Flut&Go?

Sinds 1 september jl. heeft Arnhem weer het ouderwetse flitsparkeren van stal gehaald. Op 21 plekken om het winkelgebied heen kan men voor 30 minuten parkeren. De pilot flitsparkeren heeft de naam Shop&Go gekregen en dat staat ook met borden bij de desbetreffende parkeerplaatsen.

https://arnhemshart.nlDe 21 Shop&Go parkeerplaatsen zijn te vinden onder de Nelson Mandelabrug, Langstraat, Rodenburgstraat, De Markt, Beekstraat en de Jansbinnensingel. Hiervoor zijn wel 19 normale parkeerplaatsen opgeofferd.

Naast de AH zijn in de Langstraat 3 extra parkeerplaatsen hiervoor gecreëerd. En onder de Nelson Mandelabrug drie invalidenparkeerplaatsen ingeleverd voor Shop&Go. Een kwalijke zaak omdat dit een drukke parkeerplek is voor invaliden en op een goed en droge locatie is gerealiseerd.

Hoewel wij al vanaf begin tegen deze pilot waren was ook de meerderheid van de gemeenteraad verbaasd over de uitvoering, participatie en dat dit op deze wijze is gerealiseerd. De gemeenteraad had liever eerst een goed gesprek gehad met wethouder mobiliteit Roeland van der Zee over de invoering dan het nu via een debat moet.

En eerdere pilot met flitsparkeren in de Looierstraat was al een fiasco. Met deze nieuwe pilot zijn bewoners verbaasd dat men 19 gewone https://arnhemshart.nlparkeerplaatsen daarvoor opheft en er dus lege plekken op de zes locaties kunnen voorkomen. Plekken die bv op een drukke zaterdag zeer gewenst zijn.

Ondanks dat er een afspraak is dat er geen bestaande parkeerplaatsen zullen verdwijnen zien wij hierdoor dat dit wel het geval is. Ook op de onderkade verdwijnen steeds een lange tijd vaste parkeerplaatsen omdat er een Beach strand is. Door de corona en noodverordening zijn er nu al ruim 140 parkeerplaatsen minder omdat de onderkade nog steeds is afgesloten.

https://arnhemshart.nlAlhoewel men pas september 2021 een evaluatie zou houden wordt dit vervroegd naar maart 2021. In een aangenomen motie “Evaluatie flitsparkeren incl. zoekverkeer” werd dit bekrachtigd. Ook zal men vanaf nu moeten monitoren hoeveel zoekverkeer de binnenstad heeft door deze pilot.

In de pilot zou ook een intelligent zoeksysteem zijn via de parkeerapp. Echter deze geeft alleen de Shop&Go locaties aan en niet of ze vrij zijn. Dit kan resulteren in wachtenden die denken dat er snel een plek vrij komt. Maar ook meer zoekverkeer dat verder rijdt en naar een ander vrije parkeerplek op zoek gaat.

Alhoewel de borden wijzen op het aanmelden via een app kan men toch gewoon parkeren met een parkeerkaartje. Voor de Shop&Go is ook geen verkeersbesluit genomen. Dit zijn ook de problemen die de handhavers ervaren met het Shop&Go. Wel kan men van 23.00 tot 09.00 uur (gratis) parkeren op deze Shop&Go plaatsen.

Omdat we heel graag willen weten wat deze pilot kost, hebben we deze gegevens opgevraagd Alhoewel men voor 2020 een potje heeft van ruim €1.3 miljoen voor een betere bereikbare binnenstad praten we toch over belastinggeld.

Hoeveel gebruik er al gemaakt is van deze Shop&Go plekken is nog onbekend omdat de data er nog steeds niet van binnen zijn, vandaar ook dit wat late artikel. Wel merken omwonenden op dat het gebruik zoals verwacht is, namelijk zeer weinig.

Een gedachte over “Flitsparkeren een Flut&Go?

  • vrijdag, 9 oktober 2020 om 18:12
    Permalink

    Ik wiat niet dat ik er, met vergunning, tussen 23.00. En 09.00 uur mocht parkeren. Nu staan de 0lekken ‘s avonds vaak leeg, omdat niemand dat weet. Ik heb al wel geklaagd dat er voor de bewoners weer minder parkeerplekken zijn. Alles voor de gasten, de vaste bewoners staan wederom in de kou, na het opheffen van alleen vergunninghoudersplekken en het vergroenen van het Gele Rijdersplein. Het zou of/of, niet en/en moeten zijn. Dikke middelvinger naar de trouwe bewoners in de stad, deze akties.

    Beantwoorden

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart